Şanlıurfa'da PKK/PYD operasyonu: 17 gözaltı!;

Şanlıurfa'da PKK/PYD operasyonu: 17 gözaltı!

Şanlıurfa'da PKK/PYD terör örgütüne yönelik bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, çeşitli silahlar, patlayıcılar, iletişim cihazları ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Operasyon sonucunda 17 şüpheli gözaltına alındı, aralarında 4 DEM Parti Belediye Meclisi üyesi adayı da bulunuyor....

Operasyon, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Jandarma Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

PKK/PYD şehir yapılanması mensuplarının yakalanması amacıyla başlatılan çalışmada, şüphelilerin 2 ayrı grup halinde faaliyet yürüttüğü belirlendi. Bir grup güvenlik güçlerine ait karakol ve kontrol noktalarında keşif yaparken, diğer grup terör örgütünün üst yönetimi tarafından verilen emir ve talimatlar doğrultusunda suikast hazırlığı yapıyordu.

Bilgiler neticesinde harekete geçen ekipler 600 personelin katılımıyla ilçeler Haliliye ve Eyyübiye ile Suruç ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi.

17 GÖZALTI

Operasyon sonucunda aralarında 4 DEM Parti Belediye Meclisi üyesi adayının bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı ve 7 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise yer altı görüntüleme cihazı, dedektör, mayın ve bomba arama köpekleri, ruhsatsız tabanca, av tüfeği, cep telefonları, bilgisayarlar, terör örgütünü simgeleyen bez parçaları, mermiler, cripto para üretim cihazı ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum