Erdoğan: Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir;

Erdoğan: Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da düzenlenen yerel seçim mitinginde konuştu. Urfalılara yerel seçim uyarısında bulunan Erdoğan, "Bunların yapacağı herhangi bir şey yok. Şanlıurfa'mıza, sakın ha yazık etmeyelim" dedi. Kentteki yatırımlara da değinen Erdoğan, Urfaray projesinin hazırlıklarının başladığını ve Gaziantep-Şanlıurfa hızlı demiryolu hattı ihale aşamasına geldiğini söyledi. Erdoğan ayrıca, Göbeklitepe’nin 5 yılda, 2,5 milyon ziyaretçi ağırladığını belirterek,” Bölgemizdeki çalışmaları daha iyi koordine etmek için Şanlıurfa Alan Yönetimi Başkanlığını kuruyoruz” ifadesini kullandı....

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin mitingine katılmak için Şanlıurfa'ya geldi.

Öğle saatlerinde uçakla GAP Havalimanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, kalabalık bir grup karşıladı.

Ardından Abide Kavşağındaki miting alanına gelen AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada halka hitap etti.

Erdoğan, konuşmasında Şanlıurfa'ya yapılan yatırımları anımsatarak "Yaparsa AK Parti yapar. Bunların yapacağı herhangi bir şey yok. Şanlıurfa'mıza, sakın ha yazık etmeyelim" sözleri ile yerel seçim uyarısında bulundu.

Erdoğan, peygamberler yurdu ve insanlığın en kadim medeniyetlerine ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

ERDOĞAN: BİZİM SİYASETİMİZ ESER VE HİZMET SİYASETİDİR

Şanlıurfalıların bir asır önce, işgalci Fransızları mübarek topraklardan kovarak "şanlı" unvanını aldığına dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şahsi hırsıyla hareket edenlere, terör örgütüne sırtını dayayanlara, ekmeden biçme peşinde olanlara, küçük hesapları için şehrinin geleceğini tehlikeye atanlara, kısaca milli iradenin arkasından dolanmak isteyen fırsatçılara geçit vermeyeceğinize inanıyorum. Gönlü güzelden geçmeyen, ezelden Urfalılara da zaten bu yakışır. Hep söylüyoruz. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Durmak yok, yola devam."

“SÖYLEDİĞİMİZİ YAPMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ GAYRET GÖSTERDİK"

Erdoğan, vizyonda, programda, projede, yatırımda kendileriyle yarışacak siyasi rakip tanımadıklarını ifade etti.

Bu özgüvenlerinin gerisinde belediyelerde 30 yılı, iktidarda 21 yılı aşan müktesebatlarının olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu kardeşiniz Türkiye'nin Cumhurbaşkanı. Yerel yönetimleri, 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'na verdiğiniz zaman, biz ne yapacağız? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, Şanlıurfa'yı şanına yakışır bir şekilde yatırımlarla daha da farklı hale getireceğiz. Diğerlerinin böyle bir imkanı var mı? Böyle bir şey yapabilirler mi? Biz ne Urfa'da ne de başka herhangi bir yerde milletimize asla yalan söylemedik. İnsanlarımızı asla kandırmaya çalışmadık. Söylediğimizi yapmak için gece gündüz gayret gösterdik. Yapamayacağımızı da zaten hiç ağzımıza almadık. Bir dönem ülkemiz siyasetine damgasını vuran, 'onlar ne veriyorsa beş fazlası benden' zihniyetinin hesapsız kitapsız, riyakar tarzını hatırlarsınız. Türkiye, bunun bedeli siyasetini ekonomik krizler, sosyal gerilimler ve kaos olarak çok ağır şekilde ödedi. Ülkemiz popülist siyasetçilerin ekonomide bıraktığı enkazı yıllarca kaldıramadı, milletimiz uzun yıllar kendini toparlayamadı, tekrar ayağa kalkamadı. Şimdi aynı zihniyeti yeniden hortlatmaya çalışanlar olduğunu görüyoruz."

“ALANDA 70 BİN KİŞİ VAR”

Mitingdeki katılımcı sayısına da değinen Erdoğan, alanı dolduran 70 bin kişiye teşekkür ederek,  “Ülkemiz popülist siyasetçilerin ekonomide bıraktığı enkazı yıllarca kaldıramadı. Milletimizi uzun yıllar kendini toparlayamadı, tekrar ayağa kalkamadı. Şimdi aynı zihniyeti yeniden hortlatmaya çalışanlar olduğunu görüyoruz. Şöyle sahneye çıkarken dedim ki emniyetten bir rakamı alın bakalım. Alanda ne kadar kişi var? Rakamı aldım, alanda şu anda verilen rakam 70 bin. Zaten Şanlıurfa'ya da bu yakışır.” ifadesini kullandı.

SÜPER KUPA MESAJI

Erdoğan, 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa maçına da değinerek "7 Nisan'a hazır mısınız? 7 Nisan'da Fenerbahçe-Galatasaray maçını inşallah Şanlıurfa'mıza aldık, burada o maçı yapacağız.” Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

“7 Nisan'a hazır mısınız? 7 Nisan'da Fenerbahçe-Galatasaray maçını inşallah Şanlıurfa'mıza aldık, burada o maçı yapacağız. Çünkü Şanlıurfa'ya bu yakışırdı, şanına yakışır. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla sadece bugünkü sorunların üstesinden gelme değil, daha huzurlu, güvenli, müreffeh bir gelecek için mücadele etme sözü veriyoruz. Önümüzdeki seçimde şehirlerimizi emanet edeceğimiz belediye başkanlarımızı da bu anlayışla belirledik.”

21 YILDA 330 MİLYAR LİRA TUTARINDA KAMU YATIRIMI YAPTIK”

Son 21 yılda Şanlıurfa'ya yapılan kamu yatırımlarının 330 milyar lira değerinde olduğunu ifade eden Erdoğan, “Şanlıurfa'ya son 21 yılda 330 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Yine yapacağız. AK Parti'ye bu yakışır. Yaptığımız yatırımlarla üniversitemizi büyüttük. Fırat nehrinin üzerine ikinci köprüyü yapacağız. Kahta, Narince, Siverek yolu, Şanlıurfa-Suruç yolu, Suruç Çevreyolu inşaatlarına devam ediyoruz. Gaziantep-Şanlıurfa hızlı demiryolu hattı ihale aşamasına geldi.”

“URFARAY PROJESİ BİTTİ”

Şanlıurfa’da trafiğe derman olması beklenen Urfaray projesi hakkında konuşan Erdoğan, “Urfaray'ın projesi bitti, yatırım için çalışmalara başladık. Şanlıurfa son 21 yılda 5 baraj, 41 sulama tesisi, 34 arazi toplulaştırma projesi ve 1 hidroelektrik santrali kazandırdık. Şanlıurfa'mıza sakın ha yazık etmeyelim. Siverek ve Birecik'te içme suyu projeleri tamamlanmak üzere. Gaziantep-Şanlıurfa hızlı demiryolu hattı ihale aşamasına geldi.” ifadelerini kullandı.

“ŞANLIURFA ALAN YÖNETİMİ BAŞKANLIĞINI KURUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Göbeklitepe 5 yılda, 2,5 milyon ziyaretçi ağırladı. Bölgemizdeki çalışmaları daha iyi koordine etmek için Şanlıurfa Alan Yönetimi Başkanlığını kuruyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'nın geleceğine yönelik verdiği sözlerle mitingi sonlandırdı, önümüzdeki seçimde şehirleri emanet edecekleri belediye başkanlarını da hizmet anlayışıyla belirlediklerini sözlerine ekledi.

“ŞANLIURFA'DAN 31 MART'TA DA AYNI KADİRŞİNASLIĞI BEKLİYORUZ "

Pazartesi günü ramazanın ilk orucunun tutulacağını hatırlatan Erdoğan, Şanlıurfa'da ramazanın bir başka güzel geçtiğini çok iyi bildiğini dile getirdi.

Erdoğan, mübarek günleri gündüzüyle ayrı, gecesiyle ayrı değerlendirerek rahmet ve mağfiret ayı haline getireceklerini belirterek, şöyle devam etti:

Şanlıurfa'ya ve Şanlıurfalılara güvendiklerini kaydeden Erdoğan, "Bugüne kadar bizi hiç yalnız bırakmayan bu Şanlıurfa'dan 31 Mart'ta da aynı kadirşinaslığı bekliyoruz. Biz eser ve hizmet siyaseti yapıyoruz derken birileri gibi yalan yanlış ifadelerle siyaset cambazlığı peşinde koşmuyoruz. Ne yaptıysak fazlası olmayacak, eksiği çıkacak şekilde onu anlatıyoruz." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhur İttifakı il başkanları, Şanlıurfa belediye başkan adaylarını sahneye davet etti. Erdoğan, çekilen hatıra fotoğrafının ardından miting alanından ayrıldı.

BİHA

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum