Sel felaketinden sağ kurtulan Karakaş o günü anlattı;

Sel felaketinden sağ kurtulan Karakaş o günü anlattı

Şanlıurfa’da geçen yıl 14-15 Mart’ta yaşanan sel felaketinde Arkeoloji Müzesi önünde aracıyla mahsur kalarak saatlerce kamyonetinin üstünde kurtarılmayı bekleyen Müslüm Karakaş, “Bu felaketin yıldönümünde rabbime şükürler ediyorum o felaketten kurtuldum, demek ki daha bu dünyada yiyecek ekmeğim varmış” dedi. 5 çocuk babası Karakaş, hala unutamadığı o gün yaşadıklarını anlattı....

14-15 Mart 2023 tarihinde Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinde sular altında kalan bölgelerden biri de Haleplibahçe Mahallesinde bulunan müzenin önündeki alandı. Müslüm Karakaş isimli vatandaş ise burada kamyonetiyle beraber sular altında kalmıştı. Kamyonetin üstüne çıkarak hayata tutunan Karakaş, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kurtarılmıştı. 5 çocuk babası Karakaş bugün felaketin yıldönümünde konuşarak o günü anlattı.

Karakaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sel günü sabah 7 buçukta uyandım her zamanki gibi işimize gitmek için yola çıktım. Genelde ya İpekyol istikametini ya da müzenin ön tarafında bulunan istikameti kullanırım. Baktım İpekyol istikameti kapalıydı, ben de o yüzden diğer yoldan gittim. O yolda iki tane otobüs vardı, onlar geçti sudan bende dedim ki benimki de geçer herhalde.

Yolu yarıladığımda arabamın kendiliğinden yönünü değiştirdiğini fark ettim. Kafamı camdan dışarı uzatınca gördüm ki su cama kadar yükselmiş. Ben zaten yüzmeyi bilmiyorum, baktım yapacak bir şey yok, camı indirdim arabanın üstüne tırmanmaya başladım. Arabanın tepesine çıkınca dedim ki, artık bu dünyada kısmetimiz varsa görürüz yoksa da gideriz ebediyete.”

“4-5 SAAT KALDIM”

Müslüm Karakaş, aracının tepesinde saatlerce yardım beklediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben o arabanın üzerinde 4-5 saat kaldım. O esnada akrabalardan beni arayanlar oldu nasılsın, iyi misin diye. Ben de bir kargaşa ortamı oluşmaması için aileme bir şey söylemedim.

Sağ olsun orada bulunan Mahmut isimli bir vatandaş bana bağırdı ve dedi ki abi seni kurtarmaya geleceğim. Sular neredeyse 3 metre yükselmişti. Mahmut arabanın yanına kadar yüzerek geldi. ‘Abi sırtıma bin, ben seni yüzerek çıkarayım’ dedi. Dedim ki ‘ben yüzmek bilmiyorum ve kiloluyum, Allah senden razı olsun. Eğer ki beni kurtarmak istiyorsan bana bir ip getir, arabanın arkasına bağlarız çekersiniz beni’ dedim. Zaten araba kayık gibi yüzüyor suyun üstünde. Sağ olsun çocuk gitti ip bulup getirdi arabanın arkasına bağladık diğer vatandaşların yardımı ile arabayı çektiler ve beni kurtardılar.”

 

“KEPÇELER GELDİ AMA SUYU AŞAMADILAR”

Kurtarma çalışmaları için kepçeler geldiğini ama sel sularıyla mücadele edemediklerini anlatan Karakaş, “Mahmut’tan Allah razı olsun hayatımı kurtardı benim, ona minnettarım, hala görüşüyorum kendisiyle. Kendisi sanayide çalıştığı için arabanın bir sorunu çıkınca onun yanına gidiyorum, bir çayını bir kahvesini içerim, dostluğumuz hala devam ediyor yani kendisiyle” diye konuştu.

 

“ÖLENLERDEN BİRİSİ DE BEN OLABİLİRDİM”

Sel felaketinin ardından arabada büyük hasar oluştuğunu belirten Müslüm Karakaş, “O zamanın parasıyla 76 bin TL paramız gitti. Allah patronumuzdan da razı olsun, dedi ki ‘sen kurtuldun ya araba hiç önemli değil’ dedi ve kendisi ödedi” ifadelerini kullandı.

Sel felaketinden sağ kurtulduğu için Allah’a şükrettiğini ifade eden Karakaş, “Bu felaketin yıl dönümünde rabbime şükürler ediyorum o felaketten kurtuldum demek ki daha bu dünyada yiyecek ekmeğim varmış. Bu felakette birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Onlardan birisi de ben olabilirdim ama ben şanslıydım” diye konuştu. 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum