Mehmet Kuş’tan Çanakkale Zaferi mesajı;

Mehmet Kuş’tan Çanakkale Zaferi mesajı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, “Tarihi kahramanlıklarla dolu bir milletin kazandığı en büyük zaferlerden biri olan Çanakkale, büyük Türkiye’nin geleceğinin temelinin atıldığı yerdir” dedi....

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mehmet Kuş, mesajında şunları dile getirdi:

“Dünya savaş tarihinin en şiddetlilerinden olan Çanakkale, vatan ve bayrak aşkıyla yanan milletimizin küllerinden yeniden doğduğu, yeni devletinin temel harcının yüzbinlerce şehit kanıyla yoğrulduğu destansı bir kahramanlık mücadelesidir.

Tarih boyunca zamanın şartlarına göre devlet olma iradesini hiçbir zaman kaybetmeyen aziz milletimiz, elinde hiçbir kuvvet kalmadığı zamanlarda bile, tüm zorluklara karşı göğüs gerebileceğini, canı dahil her şeyini vatan uğruna feda edebileceğini defalarca ispatlamış, büyük zaferler kazanmıştır.

Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren, bir devri kapatıp yeni bir devir açan Çanakkale Zaferi, ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü tüm dünya milletlerinin hafızasına kazımış, nesilden nesile aktarılması gereken bir ruhun adıdır.

Bizi biz yapan değerlerimizin başında gelen hürriyet ve bağımsızlık adına unutmamamız ve geleceğe miras olarak bırakacağımız vatan toprağının bugün bizlere emanet olduğunu hatırlatarak, çocuklarımızı ve gençlerimizi Çanakkale ruhuyla yetiştirmenin önemine bu önemli günde dikkat çekmek isterim.

Bu vesile ile 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde, kutsal vatan toprağı için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını şükranla yâd ediyorum”.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum