Coşkun’dan seçimde görev alacak eğitimcilerin ek ders ücretine ilişkin açıklama;

Coşkun’dan seçimde görev alacak eğitimcilerin ek ders ücretine ilişkin açıklama

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, mahalli idareler seçimlerinde sandık kurullarında ve il/ilçe seçim kurullarında görevli olmaları nedeniyle zorunlu olarak eğitime tutulmalarından dolayı yönetim/ders görevini ifa edemeyen yönetici ve öğretmenlerin, bu sürelere rastlayan aylık karşılığı ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılarak söz konusu tarihlere ilişkin ek ders ücretlerinin ödenmesi gerektiğini belirtti....

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa Başkanı İbrahim Coşkun, 31 Mart yerel seçimlerinde sandık kurullarında ve il/ilçe seçim kurullarında görevlendirilen eğitimcilerin ek ders ücretlerine ilişkin açıklama yaptı.

Coşkun, yazılı açıklamasında şunları dile getirdi:

“Genel Merkezimiz Millî Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, mahalli idareler seçimlerinde sandık kurullarında ve il/ilçe seçim kurullarında görevli olmaları nedeniyle zorunlu olarak eğitime tâbi tutulmalarından dolayı yönetim/ders görevini ifa edemeyen yönetici ve öğretmenlerin, bu sürelerdeki ders görevlerinin yapılmış sayılarak ek ders ücretlerinin ödenmesi konusunda görüş verilmesini talep ettik.

Bakanlık kadrolarında görev yapan yönetici ve öğretmenlere ek ders ücreti ödenebilmesi, ders görevin fiilen yapılmış olması veya Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 16. maddesinde belirlenen durumlarla sınırlı olarak ders görevinin yapılmış sayılmasına bağlı bulunmaktadır.

Kararın anılan 16. maddesi hükmü gereğince, bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin, seçim çalışmaları nedeniyle seçim kurulları tarafından verilen kurslara (sandık kurullarında zorunlu görevlendirme nedeniyle) katıldıkları günlerde aylık ve ek ders ücreti karşılığı ders görevlerini yapmış sayılmaları gerekmektedir.

Bu nedenle, 31.03.2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde sandık kurullarında ve il/ilçe seçim kurullarında görevli olmaları nedeniyle zorunlu olarak eğitime tâbi tutulmalarından dolayı yönetim/ders görevini ifa edemeyen yönetici ve öğretmenlerin, bu sürelere rastlayan aylık karşılığı ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılarak söz konusu tarihlere ilişkin ek ders ücretlerinin ödenmesi yönünde bir görüş yazısı düzenlenmelidir”.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum