Erbakan: Türkiye'de çiftçilerin borcunu 2.5 kez ödeyecek kadar para faize gidiyor;

Erbakan: Türkiye'de çiftçilerin borcunu 2.5 kez ödeyecek kadar para faize gidiyor

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa mitinginde iktidara yüklendi. Erbakan, hükümeti eleştirerek yıllık faize verilen ücretin 1.25 trilyon lirayı aştığını belirterek, “Bu parayla Türkiye’deki çiftçilerin borcunu 2 buçuk kere ödeyebilir. 535 milyar çiftçinin borcu.” dedi....

31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa’da miting düzenledi. Abide Kavşağında gerçekleşen programda Erbakan, vatandaşlara hitap etti.

Erbakan, Türkiye'deki ekonomik sorunların temelinde borç, faiz ve vergi sisteminin yattığını öne sürdü. Devlet bütçesinden yıllık olarak 40 milyar doların üzerinde bir miktarın borç faizlerine ayrıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Yıllık faize verilen ücret 1.25  trilyon üzerinde. Faiz, iktidarın şatafatlı yaşamına ve vergi muafiyeti yapılan holdinglere gidiyor. Türkiye’de çiftçinin bütün borçları hani TEDAŞ’a elektik borcu ödenmedi diye elekttik kesiyorlar ya. Bu parayla Türkiye’deki çiftçilerin borcunu 2 buçuk kere ödeyebilir. 535 milyar çiftçinin borcu. Ama faiz canavarına imkanlar gittiği için gelip burada borcun var diye çifçinin tepesine biniyor ve ensesinde boza pişiriyor. Para var, kaynak var ama 3 tane canavara gidiyor. Borç faiz vergi ekonomisi zaten bu demek. Neredeyse 40 milyar dolar bir senede devlet bütçesinden borç faizine verilecek para.”

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum