Erbakan Şanlıurfa’da halka hitap etti: Şanlıurfa Milli Görüş belediyeciliği ile buluşacak;

Erbakan Şanlıurfa’da halka hitap etti: Şanlıurfa Milli Görüş belediyeciliği ile buluşacak

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Şanlıurfa mitinginde konuştu. Erbakan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar ile Şanlıurfa'nın yeniden "milli görüş belediyeciliği" ile buluşacağını öne sürerek, "200 binin üzerinde insanla Şanlıurfa bugün mesajını net bir şekilde veriyor" dedi....

31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa’da miting düzenledi. 

Abide Kavşağı arkasında gerçekleşen programda Erbakan, vatandaşlara hitap etti.

ERBAKAN: URFA 40 YIL SONRA MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ İLE BAŞLAYACAK

Erbakan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar ile Şanlıurfa'nın yeniden "milli görüş belediyeciliği" ile buluşacağını öne sürdü.

Erbakan,  şunları kaydetti:

"1984'te Şanlıurfa'da milli görüş belediyeciliği ile tanıştı. Şimdi, 40 yıl sonra 31 Mart'ta tekrar Büyükşehir Belediye başkan adayımız Mehmet Kasım Gülpınar'ın yönetiminde milli görüş belediyeciliği başlayacak. Bu muazzam manzara Şanlıurfa'ya yakışır. 200 binin üzerinde insanla Şanlıurfa bugün mesajını net bir şekilde veriyor. Bütün engellemelere, ambargolara rağmen, bütün güç ellerinde olmasına rağmen Allah haklının kazanmasını istiyor. Milletimiz neden Yeniden Refah'a koşuyor? Çünkü bu millet rantçı belediyeden bıktı artık. Değişim istiyor, samimi, dürüst, tevazu sahibi belediye başkanları istiyor. Milletin derdi ile dertleneceğine kendi makam aracı ile dertlenen, millet ile arasına mesafe koymuş belediyeleri istemiyor"

“TÜRKİYE'DE ÇİFTÇİLERİN BORCUNU 2.5 KEZ ÖDEYECEK KADAR PARA FAİZE GİDİYOR”

Erbakan, Türkiye'deki ekonomik sorunların temelinde borç, faiz ve vergi sisteminin yattığını öne sürdü. Devlet bütçesinden yıllık olarak 40 milyar doların üzerinde bir miktarın borç faizlerine ayrıldığını belirterek, şöyle konuştu:

“Yıllık faize verilen ücret 1.25  trilyon üzerinde. Faiz, iktidarın şatafatlı yaşamına ve vergi muafiyeti yapılan holdinglere gidiyor. Türkiye’de çiftçinin bütün borçları hani TEDAŞ’a elektik borcu ödenmedi diye elekttik kesiyorlar ya. Bu parayla Türkiye’deki çiftçilerin borcunu 2 buçuk kere ödeyebilir. 535 milyar çiftçinin borcu. Ama faiz canavarına imkanlar gittiği için gelip burada borcun var diye çifçinin tepesine biniyor ve ensesinde boza pişiriyor. Para var, kaynak var ama 3 tane canavara gidiyor. Borç faiz vergi ekonomisi zaten bu demek. Neredeyse 40 milyar dolar bir senede devlet bütçesinden borç faizine verilecek para. “

DİKENLİ TELLER TÜRKİYE'DEN GİTTİ MAALESEF

"İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısında AK Parti iktidarının somut adımlar atmadığını" vurgulayan Erbakan, "İsrail'deki büyükelçinin çağırılması ve Kürecik radar üssünün kapatılması gerektiğini" ifade etti. Erbakan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnsani yardımı da mı ulaştıramıyoruz, bu kadar mı aciziz diyorlar. Ben de üzülerek diyorum ki bırakın oradaki kardeşlerimize bir gıda ulaştırmayı, bir yardım ulaştırmayı biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak üzülerek söylüyorum, aylardan beri harıl harıl gemileri İsrail'e göndermeye İsrail'le ticaret yapmaya, ihracat yapmaya maalesef devam ediyor. Gerçekten de çok acı bir durum. Biz söylerken utanıyoruz. Günde 8-10 tane gemi Türkiye limanlarından kalkıp harıl harıl katil siyonist rejime mal taşımaya devam edip gübre, çelik, yedek parça, tekstil, giyim kuşam, dikenli tel, tel örgü, metaller... 7 Ekim'de katliam başladı, 7 Ekim'den bu yana sekiz milyon lira değerinde dikenli tel Türkiye'den İsrail'e gönderildi. Bak mübarek günlerde Ramazan'da İsrail Mescid-i Aksa'nın çevresini dikenli tellerle çevirdi. O çevirdiği dikenli teller Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya giremesin diye kullandığı dikenli teller Türkiye'den gitti maalesef. ya biz altı asır, Gazze'nin, Kudüs'ün, Filistin'in bütün ezilenlerin ve mazlumların hamisi olmuş, dünyaya adaleti dağıtmış, bütün dünyada zulmü ve sömürüyü ortadan kaldırmış Osmanlı'nın torunlarıyız. Bize yakışıyor mu bu manzara Allah aşkına? Yakışmıyor elbette.

"KÜRECİK RADAR ÜSSÜNÜ KAPATIN"

“Bakınız kınamak, lanetlemek milletin işidir. “ diyen Erbakan “Miting yapmak vatandaşın, STK'ların işidir, muhalefetin işidir. Konuşmak bizim işimiz. İcraat yapmak, adım atmak, yaptırım uygulamak iktidarın işidir. Siz iktidar olarak sadece konuşarak, kınıyarak, lanetleyerek bu vebalden kurtulamazsınız. Çünkü yetki sahibisin. E ne yapacağım; ya en azından şu ihracatı şu ticarete son verin. Şu İsrail'deki büyükelçimizi geri çağırın. Adamlar Ankara'daki büyükelçisini çağırdı, biz İsrail'deki büyükelçimizi çağıramadık. Lahey Adalet Divanı'na Güney Afrika gitti, İsrail'i şikayet etti. Biz gidip şikayet edemedik. Şu Malatya'daki Kürecik radar üstünü kapatın. İsraili, katil siyonistleri İran füzelerine karşı korumak bize mi düştü Allah aşkına? Biz bağımsız bir devlet değil miyiz? Kapatın gitsin şu Kürecik radar üssünü. Bu zulme böyle açıktan fiilen destek veren, resmi olarak, fiili olarak destek veren Amerika'nın İncirlik üssünü kapatın. En azından bu adımları atın. Bunları atmadan konuşarak, lanetleyerek, kınayarak bu vebalden kurtulamazsın." şeklinde konuştu.

“URFA’DA BİZ 3 BAYRAMI BİRLİKTE KUTLAYACAĞIZ”

Erbakan son olarak , “Ramazan’ın hemen ardından 11 Nisan’da Urfa’da biz 3 bayramı birlikte kutlayacağız. Birincisi Ramazan Bayramı, ikincisi Şanlıurfa’nın düşmandan kurtuluş bayramı 3’üncüsü de Mehmet Kasım Gülpınar’ın belediye başkanı olma bayramı.” ifadelerini kullandı.

Seçim ve gündeme dair açıklamalarının ardından Erbakan Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediye başkan adayını sahneye çağırarak coşkulu kalabalığa karşı kol kola poz verdi.


 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum