Şanlıurfa Valiliği seçimden sonra bilinçsiz kutlamalar hakkında uyardı;

Şanlıurfa Valiliği seçimden sonra bilinçsiz kutlamalar hakkında uyardı

Şanlıurfa Valiliği, daha önce can kaybı ve yaralanmalara neden olan seçim kutlamaları sırasında silah sıkılmamasıyla ilgili çok önemli bir çağrıda bulundu....

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere çok kısa bir süre kaldı. Türkiye genelinde seçim için güvenlik çalışmaları devam ederken Şanlıurfa Valiliği, seçim sonrası yaşanacak olan kutlamalar konusunda uyardı.

14 Mayıs 2023 yılında yapılan seçimlerde cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalmıştı. 28 Mayıs’ta yapılan ikinci oylamanın ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından yapılan kutlamalarda havaya ateş edilen silahlar nedeniyle 5 kişi yaralanmış 15 yaşında 2 çocuk ise hayatını kaybetmişti.

Şanlıurfa Valiliği, bu seçimde de aynı senaryoların yaşanmaması için Şanlıurfalılara çağrıda bulundu.

Valilik tarafından yayımlanan mesajda şu ifadeler yer aldı:

 

“31 MART SEÇİMLERİNDE SİLAHTAN UZAK DUR!

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra kutlama ve benzeri amaçlarla bilinçsizce silah atılması geçmişte Şanlıurfa'da maalesef can kayıpları ve yaralanmalara neden olmuştur.

Değerli Vatandaşlarımız, Sorumsuz bir şekilde etrafa saçılan yorgun mermilerin masum insanların hayatını tehdit ettiği bu kötü tablonun İlimizde seçim günü tekrar yaşanmasına izin vermeyelim!

Silah atarak başkalarının hayat hakkını yok sayan, huzurunu ve esenliğini ihlal eden kişileri lütfen 112'ye bildirin! Polisimiz ve Jandarmamız bu konuda müdahalede bulunacak ve mutlaka gerekli işlemleri yapacaktır!

Hep birlikte duyarlı davranalım, silahtan uzak duralım!

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum