Şanlıurfa'da 2 milyon fide çiftçilere ücretsiz dağıtıldı!;

Şanlıurfa'da 2 milyon fide çiftçilere ücretsiz dağıtıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kendi seralarında ürettiği 2 milyon sebze fidesini çiftçilere dağıttı. Dağıtım töreninde konuşan Başkan Gülpınar, Şanlıurfa'nın tarımsal üretim potansiyeline dikkat çekerek, “. Tarımda marka şehir olduğumuzu bütün Türkiye ve dünyaya göstermek zorundayız” dedi. Ayrıca Gülpınar, 50 bin adet fıstık, 35 bin adet yağlık zeytin fidesi üretimi için çalışmalara başladıklarını da müjdeledi....

Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesinin kendi seralarında ürettiği 2 milyon sebze fideleri çiftçilere dağıtıldı.

Sebze fidelerinin dağıtım töreni Büyükşehir Belediyesinin Akçakale yolu üzerinde bulunan seralarında yapıldı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy ve ilgililer katıldı.

GÜLPINAR: TARIMDA MARKA ŞEHİR OLDUĞUMUZU BÜTÜN TÜRKİYE VE DÜNYAYA GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ

Şanlıurfa'nın tarım arazisi büyüklüğü ve tarımsal üretim değerleri açısından Türkiye'de önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Gülpınar, "Urfa’yı tarım arazi büyüklüğüyle değerlendirdiğinizde hem de tarımsal üretim değerleri açısından baktığınızda Türkiye’de ilk 3’ün arasında yer aldığını biliyoruz. Pamuk, mercimek, buğday, fıstık, mısır üretiminde özellikle çok ön sıralarda ve Türkiye’nin önemli bir miktarını Şanlıurfa’nın gerçekleştirdiğini biliyoruz. Bunu daha da bereketlendirmek ve çeşitlendirmek lazım. Bundan daha fazla istifade edebilmenin gayreti içinde olmak lazım. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu noktada çok büyük bir görev ifa etmek zorunda. Bereketli hilalin kalbinde olan bir şehri tarım açısından çok daha iyi bir yere getirmek hepimizin boynumuzun borcu. Tarımda marka şehir olduğumuzu bütün Türkiye ve dünyaya göstermek zorundayız"

“URFA’DA TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANA MİNNETTARIZ”

Gülpınar, ‘Fide Bizden Üretim Sizden’ projesinin geçmiş dönemde uygulandığını hatırlattı. Projeye emek verenlere teşekkür de eden Gülpınar,” Fide Bizden Üretim Sizden projesi geçmiş dönemde başatıldı. Ama biliyorsunuz devlette devamlılık esastır. Bu konuda emek sarfeden, bu konuyu gündeme getiren çaba sarfeden özelikle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan ve mensuplarına hepsine teşekkür ediyorum. Onların da hakkını burada teslim etmek lazım. Hep söyledik Urfa’da taş üstüne taş koyana minnettarız. Biz de inşallah bunları daha azla geliştireceğiz. “ şeklinde konuştu.

150 BİN TL’YE ÜRETİLDİ PİYASA DEĞERİ 9 MİLYON TL

Dağıtılan fidelerin piyasa değerinin 9 milyon TL olduğunu ancak belediyenin bunları 150 bin TL'ye ürettiğini belirten Gülpınar, “Burada 1 milyon isot fidesi, 500 bin patlıcan fidesi ve 500 bin domates fidesi 2 milyon sebze fidesinin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Piyasa değeri 9 milyon TL. Bu fideleri 150 bin TL’ye üretmişiz. Kaynakların doğru kullanılması açısından muhteşem bir rakam. Gelecek sezon 50 bin adet fıstık, 35 bin adet yağlık zeytin fidesi üretimi için çalışmalara başladık. “ dedi.

DAĞITIM ADİL VE ŞEFFAF YAPILDI

Dağıtımın adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini belirten Gülpınar, sosyal medya üzerinden 1000 kişinin talepte bulunduğunu ve 13 ilçeden toplam talep geldiğini aktardı. Gülpınar, her kesimden vatandaşın taleplerini titizlikle değerlendirdiklerini ve dağıtımın adil bir şekilde yapıldığını da vurguladı.

 

  


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum