Şanlıurfa’da da gerçekleşen kampanyada 313 ton çöp toplandı;

Şanlıurfa’da da gerçekleşen kampanyada 313 ton çöp toplandı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Şanlıurfa’da da gerçekleşen “Orman Benim” kampanyasında toplam 313 ton çöp, orman alanlarından toplanıp geri dönüşüme gönderildi....

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Şanlıurfa’da da gerçekleştirilen “Orman Benim” kampanyası yoğun ilgi gördü. Kampanyaya başta gençler olmak üzere 7’den 77’ye herkes katıldı.

Yurt genelindeki “Orman Benim” kampanyası Şanlıurfa’da Göbeklitepe yakınlarında Ortaören mevkiinde yapıldı.

Özellikle orman içinde yer alan yollarda gerçekleşen çöp toplama işleminde Orman Genel Müdürlüğü ekipleri de örtü altı temizliği yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kampanyanın toplumun her kesiminden yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Kampanyamızda yaklaşık 313 ton çöp toplandı. Bu çöpler de geri dönüşüme gönderildi” dedi.

Bakan Yumaklı, yaz aylarının gelmesiyle orman yangınları riskinin daha da arttığına vurgu yaparak, “Ülkemizde çıkan orman yangınlarının yüzde 90’ı insan kaynaklı. Yani orman yangınlarına engel olmak elimizde. Vatandaşlarımızdan bir kez daha istirham ediyorum. Ormanlar hepimizin” şeklinde konuştu. Kampanyaya özellikle gençlerin ilgisinin sevindirici olduğuna değinen Yumaklı, “Bu gerçekleştirdiğimiz kampanyamız bir ilk ama son değil. Başta gençlerimiz olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum