Şanlıurfa’da tarım çalıştayı yapılacak;

Şanlıurfa’da tarım çalıştayı yapılacak

Pamuk ve fıstık üretiminde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olan Şanlıurfa’da çalıştay düzenlenecek....

Türkiye’nin fıstık üretiminin yaklaşık yüzde 46’sıını, pamuk üretiminin ise yaklaşık yüzde 42’sini karşılayan Şanlıurfa’da Vali Hasan Şıldak başkanlığında pamuk ve fıstık ürünlerini konu alan iki ayrı çalıştay düzenlenmesiyle ilgili hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

Fıstık ve pamuk üretiminde Türkiye’nin ilk sırasında Şanlıurfa’nın olduğunu hatırlatan Vali Şıldak, “Şanlıurfa tahıl ambarı bir şehrimiz, fıstık ve pamuk üretiminde de ülkemizde ilk sırada yer alıyoruz. Bu iki önemli ürünümüzle ilgili önümüzdeki günlerde çalıştay düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu çalıştayla ilgili neler yapılabilir, üretimi nasıl daha güçlendirebiliriz ve tanıtımıyla ilgili çeşitli konuları gözden geçirdik. Şanlıurfa’nın kalkınması adına hep birlikte elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Yasin Akgül, GAP İdaresi Başkanı Hasan Maral, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Çolak, GAPTAEM Müdürü İbrahim Çetiner ile diğer ilgili kurum temsilcileri katıldı.

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum