Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden hayatını kaybeden Çevik ile ilgili açıklama!;

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden hayatını kaybeden Çevik ile ilgili açıklama!

Eyyübiye’de bir inşaatta çalışan 15 yaşındaki Abdullah Çevik'in iş kazası sonucu hastaneye kaldırıldıktan sonra tedavisinin yarıda kesildiği iddialarına Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi....

Eyyübiye’de bir inşaatta çalışan 15 yaşındaki Abdullah Çevik'in iş kazası sonucu hastaneye kaldırıldıktan sonra tedavisinin yarıda kesildiği iddialarına Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, Çevik'in 10 Mayıs 2024 günü saat 12:00 sularında üzerine briket düştüğü beyanı ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine getirildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“11.05.2024 tarihinde bazı sosyal medya hesapları ve Haber sitelerinde “Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bir inşaatta çalışan 15 yaşındaki Abdullah Çevik dün bir iş kazası sonucu Şanlıurfa 800 yataklı Eyyübiye Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan müdahaleler sonucu bir şeyin olmadığı iddia edilerek evine gönderildi” haberleri üzerine aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

“10.05.2024 tarihinde saat 12:00 sularında Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine “üzerine bir adet briket” düştüğü beyanı ile getirilen 15 yaşında ‘Abdullah ÇEVİK’ isimli hasta 386 protokol numarası ile bekletilmeden acil servise kabul edilmiş ve acil Serviste hekim tarafından muayenesi yapılmıştır. Hastanın muayene edilerek gerekli değerlendirilmeleri yapılmış, acil serviste takibine ve ileri tetkik edilmesine karar verilmiştir. Fizik muayenesi ve vitalleri itibari ile genel durumu iyi olan hastanın ilk Akciğer ve Batın röntgeni görülmüş önemli patoloji tespit edilmemiştir. Hasta Acil serviste müşahede yatağına alınmış ve kan tetkiklerinin çıkması, tekrarlayan muayene ile de BT (Bilgisayarlı Tomografi) planlanmıştır. Bu süre zarfında hasta yakınları BT (Bilgisayarlı Tomografi ) çekmeyerek   alandaki başka bir doktora hastalarının iyi olduğunu ve başka bir hastaneye gitmek istediklerini ifade ederek hekimin gitmeyin demesine rağmen ve muayene eden hekimin onayını olmadan acil servisi terk etmişlerdir. Daha sonradan hastanın İnşaatta çalıştığı ve üzerine duvar devrildiği öğrenilmiş olup bu bilgi hasta yakınları tarafından hekimlere bildirilmemiştir. Hastanın 15 yaşında olması ve inşaatta işçi olarak çalıştırılması hukuki sıkıntı yaratacağından Hasta yakınlarının başvurusunda olayın oluş şekli gizlemiştir.

Hasta hekimin izni ve bilgisi olmadan acil servisten ayrılmıştır. Olayla ilgili incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna duyurulur”. 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum