Şanlıurfa’da otizm farkındalık paneli düzenlendi;

Şanlıurfa’da otizm farkındalık paneli düzenlendi

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Dünya Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle 'Otizm Paneli' düzenlendi....

Osmanbey Yerleşkesi Tıp Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen programa, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri ile Prof. Dr. Ahmet İlyas, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şimşek, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kurt, Şanlıurfa Otizmli Bireyleri Koruma ve Spor Eğitimi Dernek Başkanı Doç. Dr. Ali Tenik, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri, otizmli bireyler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri ve Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fethiye Kılıçaslan birer açış konuşması yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Şanlıurfa Otizmli Bireyleri Koruma ve Spor Eğitimi Dernek Başkanı Doç. Dr. Ali Tenik’in yaptığı otizm panelinin ilk oturumuna geçildi.

Panelde, 'Tanıdan Tedaviye Otizm Spektrum Bozukluğu' konusuyla Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Berna Polat Tüysüz ve 'Otizm Çocuk ve Ebeveynlerinin Yaşadıkları Sorunlar' konusuyla Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Karataş birer sunum gerçekleştirdiler.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fethiye Kılıçaslan’ın moderatörlüğünde yapılan panelin ikinci oturumunda ise 'Dünyada ve Türkiye’de Otizm' konusuyla Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Seda Karayazı Özyazın ve 'Otizmde Doğumdan İstihdama Eğitim Olanakları' konusuyla Özel Eğitim Öğretmeni Cihan Kutlu sunumlarını yaptılar.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen Otizm Paneli, otizmin tanısından tedavisine ve otizmli çocukların ebeveynleriyle yaşadıkları sorunlara odaklanarak bilgi paylaşımını sağladı.

Panelde yapılan sunumlarda, otizmin çocukluk döneminden yetişkinliğe kadar olan süreçte nasıl yönetilebileceği ve otizmli bireylerin topluma entegrasyonu için eğitim olanaklarının önemi de vurgulandı.

Program, katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdimi son buldu. 

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum