ŞUSKİ Genel Müdürü İzol açıkladı: Şanlıurfa'da su kokuyor mu?;

ŞUSKİ Genel Müdürü İzol açıkladı: Şanlıurfa'da su kokuyor mu?

ŞUSKİ Genel Müdürü Emin İzol, Şanlıurfa’da son dönemde şikayet konusu olan içme suyunda herhangi bir sorunun olmadığını belirtirken, sudaki kokunun mevsimsel geçişlerde oluşabileceğini ancak içemeye engel olmadığını vurguladı. Sosyal medyada dolaşan sabotaj iddialarının da asılsız olduğunu belirten İzol, önümüzdeki aylarda su fiyatında indirime gidileceğini de müjdeledi....

Şanlıurfa’nın bazı bölgelerinde içme suyuyla ilgili son dönemde artan şikayetler sonrası Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) Arıtma Tesisleri’nde incelemede bulundu.

İncelemeler esnasında İzol, arıtma tesisinde su içerek basın mensuplarına da ikram etti.

İzol, incelemeler sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

İZOL: PAKETLENMİŞ SULARDAN DAHA İYİ BİR SUDUR

İzol, içme suyunda herhangi bir sorunun olmadığını belirtirken, sudaki konunun mevsimsel geçişlerde oluşabileceğini ancak içemeye engel olmadığını vurgulayarak şunları kaydetti:

“Bu arıtma tesisimiz günlük  600 bin metreküp suyu arıtabiliyor. Şanlıurfa merkezine biz günlük 300 ila 350 bin metreküp suyu arıtıp vatandaşların hizmetine sunuyoruz. 16 depomuz 8 terfi istasyonumuz var. Barajdan aldığımız suyu en son içebilir bir hale geldiğini beraber hepimiz gördük. Suda bir sorun yok, doku problemi de yok. Geçmişte oldu. Koku problemi vardı, aktif karbon sistemini devreye koyarak bunu minimalize ettik. Şu anda yok denecek kadar bir koku var. Vatandaşlarımız 7’den 70’e yaşlılarımız, bebeklerimiz, çocuklarımız bu suyu gönül rahatlığıyla içebilirler. Şanlıurfa’nın suyu çok güzel. Paketlenmiş sulardan daha iyi bir sudur. “

“HERHANGİ BİR KİRLİLİK PROBLEMİ YOK”

Bazı bölgelerdeki suyun koktuğu ve çamurlu aktığı yönündeki şikayetlere de değinen İzol,

“Bazı bölgelerde suyun koktuğu çamurlu aktığı söyleniyor. Arıttığımız suyu depolarda gösterdik. 50 bin metreküp bir depomuz var suyu oradan 16 depo ve terfi istasyonumuza gönderiyoruz.  Belki o bölgelerde lokal bir arıza olmuş olabilir. Şebeke suyu musluğa karışmış olabilir, ona bir şey demiyorum. Ama vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Herhangi bir kirlilik problemi yok. “ dedi.

“SABOTAJ YOK”

Sosyal medyada dolaşan yönetim değişikliği ve sabotaj iddialarına da yanıt veren İzol, bu tür iddiaların asılsız olduğunu ifade ederek, “Sosyal medyada da var. Yönetim değişti, sabotaj var. Hayır kesinlikle öyle bir şey yok. “

“SU FİYATINDA BİR İNDİRİME GİDECEĞİZ”

İzol, son olarak Şanlıurfa'nın su fiyatının 30 büyükşehir arasında 22. sırada olduğunu ve önümüzdeki aylar içinde su fiyatında indirime gidileceğini de müjdeledi.

İzol, “Şu anda 30 büyükşehir içinde su fiyatımız ucuzluk yönünde 22’nci sırada. Sayın başkanımızın da talimatıyla ilerki günlerde bunu düşünüyoruz. Su fiyatında bir indirime gideceğiz. Bizim Bütçemiz doğrultusunda ama önümüzdeki aylarda.”

“KOKU OLABİLİR, SAĞLIĞA ZARARI YOK”

İzol, yağışların artmasıyla birlikte barajdaki su seviyesinin yükselmesi sonucu, suyun daha önce su görmemiş toprak, bitki ve katmanlarla buluşması kokulara neden olduğu anımsattı.

“Koku olabilir ama sağlığa zararı yok.” diyen İzol konuşmasını şöyle tamamladı:

“Biz suyu Atatürk Barajı’ndan alıyoruz. Derelerle beslenen bir göl. İkinci Güneydoğu Bölgesi yağış alan bir bölge. Atatürk Barajı göl sahasında 3-3,5 metrelik bir yükseliş oldu. Bu suyun daha önce su görmemiş toprak, bitki, katman suyla buluşunca kokularını suya verdiler. Su kokusu ondan kaynaklandı. Sularımız her gün test ediliyor. Orada herhangi bir şey olursa ne biz, ne de Sağlık Bakanlığı izin vermez. Koku olabilir ama sağlığa zararı yok. Koku ve damak tadı olarak damağa kötü tat bırakabilir. “


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum