Şanlıurfa otomobil alacak ve satacaklar dikkat!;

Şanlıurfa otomobil alacak ve satacaklar dikkat!

Nisan ayında sıfır otomobillere gelen zamlar, vatandaşları ikinci ele yöneltti. Bu durum, ikinci el otomobil fiyatlarında da artışa neden oldu. Son iki ayda fiyatlar ortalama yüzde 5-8 oranında yükseldi. Uzmanlar, yıl sonuna kadar fiyatların daha da artacağını öngörüyor....

Ancak yaz ayının gelmesi ve artan talep ikinci el otomobil fiyatlarını bir miktar da olsa yükseltti, son iki ayda ortalama yüzde 5-8 arasında zam geldi.

Sektör oyuncuları da satışların artması ile doğru orantılı olarak fiyatların yıl sonuna kadar düzenli şekilde artacağını ifade ediyor.

Türkiye Gazetesi’nden Kaan Zenginli’nin haberine göre, Sektör oyuncuları sıfırı pahalı bulan vatandaşların ikinci el otomobil alımına yöneldiğini belirterek “Normal şartlarda 8-10 yaşındaki araçlar en hızlı satılan modeller olurdu. Ancak bugünlerde 1-3 yaş arasındaki genç otomobillere ilgi var. Tüketici sıfırı almak istemeyince az kilometrede ve sıfıra yakın araçlara yöneldi. Bugün 1,2 milyon TL olan bir sıfır otomobilin, 2 yaşında 30 bin kilometredeki ikinci el fiyatı 800 bin lira civarında. Arada ciddi bir fark var. Bu sebeple genç araçlara talep fazla” diyor. Özellikle dizel sedan otomobil araçların hızlı gittiğini söyleyen sektör oyuncuları “Satışta Alman markalar en ön sırada. Aile otomobilleri hızlı gidiyor” diye uyarıyor.

 

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum