AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Şanlıurfa’da konuştu!;

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Şanlıurfa’da konuştu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 31 Mart seçimlerinin ardından partisinin aldığı sonuçları değerlendirdi. Aday belirleme sürecinde herkesin ön planda olmak için mücadele ettiğini dile getiren Yılmaz, “Rekabet süreci ufak tefek itilmelere sebep olmuştur.” dedi. Aday belirleme sürecinde yaşanan rekabetin ardından nezaket sürecinin başladığını belirten Yılmaz, “Bundan sonra nezaket süreci var. Birbirimizi incitmeme süreci var.” ifadesini kullandı....

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bir dizi ziyaret için, bugün Şanlıurfa’da geldi.

Ziyaret ve temasların ardından Yılmaz,  Recep Tayyip Erdoğan Konferans Salonu’nda partililerle bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya Yılmaz’ı yanı sıra İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, AK Parti belediye başkanları, ilçe başkanları, il teşkilatı ve meclis üyeleri katıldı.

31 Mart seçimlerinin sonuçlarına ilişkin değerlendirme yapan Yılmaz, partisinin 2002'den beri ilk kez bir seçimde birinci parti olarak çıkmadığını belirterek, bu sonuçları iyi analiz ederek milletin haklı görüşlerine saygı göstererek gelecek süreci planladıklarını ifade etti.

YILMAZ: ONLARIN MOTİVASYONUNA KATKI VERDİK

Hilvan ziyaretine de değinen Yılmaz, burada yapılan toplantıda teşkilatı motive ettiğini ve 2 Haziran'daki seçimler için çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Yılmaz, “Hilvan’a uğradık. Hilvanımızda da 2 Haziran’da yenilenecek seçimlerin çaba ve çalışmalarıyla ilgili değerli il başkanımız ve ilçe başkanımız, ilçe belediye başkan adayımız ilçe teşkilatıyla güzel bir toplantı yapıp orada da arkadaşlarımızı teşvik ettik. Onların motivasyonuna katkı verdik. “ ifadelerini kullandı

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜRECİ PLANLAYARAK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

AK Parti'nin 2002'den beri ilk kez bir seçimde birinci parti olarak çıkmadığını ve bu sonuçları iyi analiz ederek milletin haklı görüşlerine saygı göstererek gelecek süreci planladıklarını belirten Yılmaz, “31 Mart seçimleri geride kaldı. Bizim AK Parti olarak 2002’den beri girdiğimiz seçimlerde 1’nci parti olarak çıktığımız seçimlerin sonucunda 1’nci parti olarak seçimden çıkamadığımız beklediğimiz sonucu alamadığımız seçimden çıkan sonuçları çok iyi tahlil ederek ve milletimizi haklı görerek önümüzdeki süreci planlayarak yolumuza devam ediyoruz.”  şeklinde konuştu.

“REKABET SÜRECİ UFAK TEFEK İTİLMELERE SEBEP OLMUŞTUR”

Yılmaz, aday belirleme sürecinde yaşanan rekabetin ardından önlerindeki süreci nezaketle yönetme çağrısı yaparak, "Adayların belirlendiği süreç rekabet sürecidir. Bu süreçte rekabet olur. İnsanlar birbiriyle yarışır. Ondan sonra seçim olur, seçim sürecinde herkes kazanmışsa, kazanımın mutluluğu hep birlikte yaşanır. Kaybedilmişse, kaybedilmenin nedenleri ile ilgili durum değerlendirmeleri yapılır. Biraz önce söylediğim o rekabet süreci ufak tefek itilmelere sebep olmuştur. Ama bundan sonra nezaket süreci var. Birbirimizi incitmeme süreci var. Dava arkadaşlığının gerektirdiği dayanışma ve birliktelik var" dedi.

“DAHA BÜYÜK ÇABA SARF EDECEĞİZ”

Yılmaz, 1 Nisan sabahı itibariyle yeni bir döneme başladıklarını ve bu süreçte daha büyük çaba sarf ederek 31 Mart seçimlerinde elde edilmeyen sonuçların telafi edilmesi için çalışacaklarını dile getirdi. Yılmaz, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“31 Mart sürecinden sonra 1 Nisan sabahı itibariyle çalışmaya başladığımızı, başlatmamız gerektiğini ve bu süreç için verilmiş mücadele için arkadaşlarımıza teşekkür edip, yeni enerjilerini yeni gayret ve çabalarını başlangıcından itibaren ileriye koşmamız gerektiğini söylemek için buradayım. Arkadaşlara hem teşekkür ediyoruz hem de onların verdiği mücadelenin kat be kat daha büyüğünü önümüzdeki süreçte vereceğiz. 31 Mart seçimlerinde arzu etmediğimiz sonucun telafisini yapmak üzere çabamızı arttırmamız gerektiğini teşkilat mensuplarına anlatıp yeni yol haritası yaparak yolumuza devam edeceğiz."

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum