Harran Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyatsız guatr tedavisi;

Harran Üniversitesi Hastanesi’nde ameliyatsız guatr tedavisi

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Demir, guatr hastalarında ameliyatsız ve uyutmaya gerek kalmadan 15-20 dakikalık süren operasyonlarla nodülleri tedavi ettiklerini açıkladı....

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümünde uygulanan ameliyatsız tiroid nodül tedavisiyle hastalar sağlığına kavuşuyor.

Harran Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Girişimsel Radyoloji Ünitemizde birçok vasküler ve non-vasküler girişimsel işlemler yapılmaktadır. Yaptığımız işlemlerden biri de tiroid ablasyon tedavisidir. Tiroid bezi nodulleri ve guatr hastalığı hem kozmetik olarak problem yaratmakta hem de basıya sebep vererek nefes alıp vermede rahatsızlığa neden olmaktadır. Tiroid ablasyon tedavisinde tiroid bezinde nodülleri olan guatr hastalarında ameliyatsız ve uyutmaya gerek olmadan 15-20 dakikalık süren operasyonlarla nodülleri tedavi ediyoruz. Bu tedavi yöntemi artık ameliyatın bir alternatifi olmuş durumdadır” dedi.

“YILLARDIR AMELİYAT OLAMAYANLAR VARDI”
Ameliyatsız tiroid ablasyon tedavisinin Ülkemizde sadece 5-6 merkezde yapıldığına dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Demir, “Şanlıurfa'mıza ve hastanemize bu hizmeti getirmekten dolayı çok mutluyuz. Bugün ünitemizde 3 hastamıza tedavi planladık ve başarıyla gerçekleştirdik. Bu hastamızın biri ameliyat önerisine rağmen ameliyat olmak istemiyordu. Diğer hastamız yüksek tansiyon sebebiyle ameliyata uygun değildi. Ondan dolayı da yıllardır ameliyat olamadığından guatr ile yaşama zorunda kalıyordu. Diğer bir hastamız yaklaşık 10 yıl önce ameliyat olmuş ancak hastalığı tekrarladığı için ve ikinci ameliyat riski yüksek olduğundan dolayı ablasyon tedavisini uyguladık. Tüm hastalarımızı işlem sonrası yarım saat gözetim altında tutup sonrasında taburcu ediyoruz. 3, 6 ve 12 aylık kontrollerimize çağırarak takip ediyoruz. Girişimsel Radyoloji ünitemizde yaptığımız onlarca işleme katkısı olan, bölümümüzün hizmete açılmasında ve yürütülmesinde emeği olan tüm yöneticilerimize ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum