İzmir’deki Şanlıurfalılar taziye yemeği geleneğine son verdi;

İzmir’deki Şanlıurfalılar taziye yemeği geleneğine son verdi

Şanlıurfa'da yıllardan beridir verilen taziye yemekleri, taziye sahibine büyük külfet veriyordu. Bugüne kadar sürekli tartışma konusu olan taziye yemeğiyle ilgili Şanlıurfalılar flaş karar aldı. Ölen kişinin ailesine yük olmamak adına İzmir ve çevresinde yaşayan Şanlıurfalılar için taziye yemeği geleneğini kaldırma kararı alındı....

Şanlıurfa'da yıllardan beridir verilen taziye yemekleri, taziye sahibine büyük külfet verdiği gerekçesiyle sürekli tartışma konusuydu.

İzmir Şanlıurfa Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı, ölen kişinin ailesine yük olmamak adına İzmir ve çevresinde yaşayan Şanlıurfalılar için taziye yemeği geleneğini kaldırma kararı aldıklarını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ferit Mızraklı, geçmişten gelen uygulamanın acıları paylaşıp hafifletmekten ziyade cenaze sahipleri için neredeyse altından kalkılamaz bir külfet haline geldiğini ifade etti.

Mızraklı, şunları kaydetti:

"Taziyelerde yemek ikramı bizim geleneğimiz ve kültürümüzdür, bunu inkar edemeyiz. Ancak bu dönemde ciddi anlamda bir maddi külfet getirmektedir. Bu ve buna benzer birçok nedenden dolayı İzmir ve çevresinde yakınını kaybeden insanlarımız için federasyonumuz ve yönetim kurulu olarak bir karar almak zorunda kaldık. Buna göre bölgede taziye yemeklerine İzmir Şanlıurfa Federasyonu olarak son verilmesi kararı aldık. Bu kararın yakınını kaybeden her birey için hayırlı olmasını dileriz. Bu kararın İzmir'de yaşayan Şanlıurfalı hemşerilerimiz tarafından ivedilikle uygulanmasını beklemekteyiz".

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum