Şanlıurfa’da çiftçiler sulama suyu ücretlerine tepkili!;

Şanlıurfa’da çiftçiler sulama suyu ücretlerine tepkili!

Suruç'ta bir araya gelen bir grup çiftçi, Topçu Gündaş Suruç Sulama Birliği tarafından 2024 yılı için belirlenen sulama suyu ücretlerine tepki göstermek için basın açıklaması yaptı. Çiftçiler, sulama suyu ücretlerinin çok yüksek olduğunu ve tarım faaliyetlerini sürdürmelerini zorlaştırdığını savundu....

Suruçlu çiftçiler, Topçu Gündaş Suruç Sulama Birliği'nin 2024 yılı için belirlediği sulama suyu ücretlerine itiraz etmek için basın açıklaması yaptı.

Cuma namazı çıkışı Suruç Atatürk Meydanında yapılan açıklamaya  muhtarlar, vatandaşlar ve çiftçiler katıldı.

Açıklamayı grup adına Uluduz Mahallesi Muhtarı Servet Gören okudu.

Gören, Topçu Gündaş Suruç Sulama Birliği'nin belirlediği sulama suyu ücretlerinin çok yüksek olduğunu ve çiftçileri zor durumda bıraktığını savundu.

GÖREN: ÇİFTÇİ KULLANDIĞI SU KADAR ÜCRET ÖDESİN

Uluduz Mahallesi Muhtarı Servet Gören, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Topçu Gündaş Suruç Sulama Birliği'nin 2024 yılı için çıkardığı birim fiyat listesine olan ferdadımızı tüm Türkiye kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Çıkardığı birim fiyata göre pamuk dönüm başına şu an 2 bin liradır. Mısır bin 500 lira. Hububat 800 lira. Bu birim fiyatları kesinlikle kabul etmiyoruz. Artan maliyetlerden dolayı çiftçi tarlasını ekemez duruma düşmüştür."

Gören, sulama birliğinin sayaç sistemine geçmesi gerektiğini ve çiftçinin kullandığı su kadar ücret ödemesini talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

 

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum