İl Sağlık Müdürlüğü’nden içme suyu açıklaması;

İl Sağlık Müdürlüğü’nden içme suyu açıklaması

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, son günlerde içme sularında yaşanan tat ve koku problemine ilişkin şikayetlerin ardından alınan su numunelerinin analiz sonuçlarını açıkladı. Müdürlük, içme suyunda herhangi bir uygunsuzluğun olmadığı ve analiz sonuçlarının İnsani Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun olduğunu açıkladı....

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresinden (ŞUSKİ) geçtiğimiz günlerde il geneline verilen sudan alınan numunelerin Gaziantep ve Şanlıurfa Hıfzıssıhha laboratuvarlarında analiz edildiğini ve sonuçların uygun çıktığını duyurmuştu.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü de  içme suyunda herhangi bir uygunsuzluğun olmadığı ve analiz sonuçlarının İnsani Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun olduğunu açıkladı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son zamanlarda ilimiz Eyyübiye, Haliliye ve  Karaköprü ilçe merkezlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından tüketime verilen içme kullanma sularıyla ilgili şikayetler 23.05.2024 tarihinde yapılan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunda değerlendirilmiş olup, İl Sağlık Müdürlüğümüzce içme suyu arıtma tesisi çıkışından alınan su numunelerinin Şanlıurfa ve Gaziantep Halk Sağlığı Laboratuvarlarında yaptırılan fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerinde; içme suyunda herhangi bir uygunsuzluğun olmadığı ve analiz sonuçlarının İnsani Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygun olduğu görülmüştür”.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum