Deprem bölgesi için borç yapılandırma kararı;

Deprem bölgesi için borç yapılandırma kararı

6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği 5 ilde, vergi mükelleflerinin borçları, mücbir sebep kapsamında yeniden yapılandırıldı. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu....

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep iline bağlı İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki vergi mükellefleri, 'mücbir sebep' kapsamında değerlendirildi.

Bu doğrultuda, mükelleflerin borçları için başvurular ile peşin ödeme dahil olmak üzere ilk taksit ödemeleri 31 Aralık 2024 Salı gününe kadar uzatıldı.

Mücbir sebep hali nedeniyle 6 Şubat 2023 ila 31 Ağustos 2024 tarihleri arasında ödenmesi gereken taksitlerden birincisinin ödeme süresi, mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen ay olarak belirlendi.

Mücbir sebep durumu nedeniyle, 6 Şubat 2023 ile 31 Ağustos 2024 tarihleri arasında ödenmesi gereken taksitlerden birincisinin ödeme süresi, mücbir sebep durumunun sona erdiği tarihi izleyen ay olarak belirlendi. Ayrıca, sonraki taksitlerin ödeme süreleri de bu ayı takip eden aylık dönemler halinde azami on iki aya kadar uzatıldı.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum