Şanlıurfa'da dokuz gün sürecek kültür şöleni;

Şanlıurfa'da dokuz gün sürecek kültür şöleni

Şanlıurfa'da 25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen 2024 Türkiye Kültür Yolu Festivali, görkemli bir törenle başladı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, festivalin dokuz gün boyunca süreceğini ve sanat, kültür alanlarında birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağını belirtirken tüm vatandaşları festivale katılmaya davet etti. Başkan Gülpınar ise festivalin Şanlıurfa'nın tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı....

 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Şanlıurfa'da 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Kültür Yolu Festivali'nin açılışını gerçekleştirdi.

VALİ ŞILDAK: ŞANLIURFA’YA HAYIRLI OLSUN

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı törende konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, festivalin dokuz gün boyunca süreceğini ve sanat, kültür alanlarında birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağını belirtti. Şıldak, tüm vatandaşları festivale katılmaya davet etti.

Vali Şıldak şu ifadeleri kullandı:

 “Kültür Yolu Festivali dokuz gün sürecek ve insanlarımıza burada, Şanlıurfalılara; sanat, kültür alanında pek çok etkinliğin bir fırsat olarak sunulması gerçekleşecek. Ben bütün vatandaşlarımızı, bu güzel etkinlikleri; müzik, söyleşi, atölye çalışmaları, gastronomi her şey içinde kültür sanata dair etkinliklere katılmaya davet ediyorum. Duyurularımızı yapmıştık, takvim belirlendi ve paylaşıldı. Önemi şudur: Hem Şanlıurfalılar için güzel bir sosyal ortam ve etkinlikler zincirini buraya bakanlığımız getirmiş oluyor. Ben, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum ve devamındaki yıllarda da sürecek bu etkinlik aynı zamanda ilimizin tanıtımı için de bir fırsat, bunu fırsata dönüştürüp bütün turizm sektöründeki paydaşlarımızla birlikte inşallah olumlu gelişmeler için bir basamak yapacağız. Şanlıurfa’ya hayırlı olsun.”

BAŞKAN GÜLPINAR: ŞANLIURFA’DA BİZİM İÇİN ASLINDA ÇOK BÜYÜK BİR FIRSAT

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar da yaptığı açıklamada, festivalin Şanlıurfa'nın tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Gülpınar, belediye olarak önümüzdeki dönemde de bu tür festivallere destek vermeye devam edeceklerini söyleyerek şunları kaydetti:

“Bugün Şanlıurfa’da bizim için aslında çok büyük bir fırsat. Bizim önümüzdeki dönem özellikle belediye açısından değerlendirdiğimizde kendi ortaya koyacağımız vizyonu zaten hep birlikte kamuoyunun bir kere görüşlerine sunacağız. Fakat bizim vizyonumuza tamamen paralel bir şekilde aslında bu tip festivallerin çoğu yoğunlaşması bu tip festivallerin Şanlıurfa'da organize ediliyor olması bizim için çok büyük önem arz ediyor. Biz de önümüzdeki dönemde biraz önce de söylediğim gibi buna benzer çok çeşitli faaliyetlerde bulunacağız. Çünkü bizim için ast olan bu süreçte Urfa'nın tanıtımını çok daha fazla çok daha yoğun bir şekilde yapabilmek. Özellikle uluslararası düzeyde çünkü biz buna çok büyük önem veriyoruz, hakikaten Urfa gerek tarihiyle gerek turizmiyle gerek astronomisiyle özellikle dünya literatüründe yer alması gereken dünyanın aslında sayılı destinasyonlarından biri. Biz de buna paralel olarak kendi icraatımızı, kendi faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Ama bugün özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve bu  festivalin düzenlenmesine  büyük katkı sağlayan başta Sayın Bakanımız olmak üzere bütün  bürokratlarına ben hasretten teşekkür ediyorum. Eminim ki bu önümüzdeki günlerde bu gerçekleşecek faaliyetler Urfa'nın kanıtıma çok büyük katkı sağlayacak. Biz de bu kalan yerden ekibimizde tam manasıyla oluşturduktan sonra şu hakikaten kalifiye bir ekip üzerinde şu anda çalışıyoruz. Özellikle tanıtım, dış ilişkiler, turistik faaliyetler açısından baktığımızda Urfa'yı bir turizm şehir haline getirmek için gerekli bütün o liyakatli kadroyu oluşturmak için ilk günden beri yoğun bir tempo içindeyiz”.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum