Şanlıurfa gastronomide yeni bir boyuta taşınıyor;

Şanlıurfa gastronomide yeni bir boyuta taşınıyor

Vali Hasan Şıldak, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında belirlenen lezzet duraklarının misafiri oldu. Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Şef Ramazan Bingöl ile bir araya gelen Vali Şıldak, “Şanlıurfa lezzetlerinin tanıtımı ve canlandırılması adına çok önemli bir çalışma başlatıyoruz” dedi....

Türkiye Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa Programı yoğun katılımla devam ediyor. Konserler, söyleşiler, atölyeler, buluşmalar ve sergilerin birbiri ardına yer aldığı festivalin en önemli duraklarından biri de gastronomi buluşmaları oldu.

İl genelinde belirlenen 19 farklı lezzet noktasında Şanlıurfa’nın yöresel yemekleri sunulurken, Vali Hasan Şıldak da bugün lezzet duraklarının misafiri oldu. Şehir merkezindeki Sembol Ocakbaşı ve Cevahir Han Restoran’ı ziyaret eden Vali Şıldak, burada Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Şef Ramazan Bingöl ile bir araya geldi.

Ocakbaşına geçen Vali Şıldak burada yaptığı değerlendirmesinde “Hemşehrimiz Ramazan Bingöl ile birlikteyiz. İlimizde 19 lezzet durağı belirlendi. Buradaki amaç yöresel lezzetlerin ve eşsiz tatların yaşatılması, bu değerlerin restoranlarımıza sürekli olarak yansıtılması ve bu mönülerin ön plana çıkarılmasıdır. Şanlıurfa’mızda ciğer, kuşbaşı ve kebap çeşitlerinin yanı sıra ev yemekleri yani gizli hazinelerimizi de festivalimiz sayesinde gün yüzüne çıkarmış oluyoruz. Ben emeği geçen tüm isimlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra Şanlıurfa’mıza gastronomi alanında değer katacak çok güzel çalışmalara imza atacağız birlikte. Bu çalışmanın başlangıcı da bu festival oldu. Bu eşsiz lezzetleri tatmak için bütün Dünya’yı Şanlıurfa’ya davet ediyoruz” dedi.

BİNGÖL: ŞANLIURFA MUTFAĞINDA DEVRİM BAŞLIYOR

Vali Şıldak’ın Şanlıurfa’nın tanıtımında büyük emekleri olduğunu belirterek sözlerine başlayan Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Şef Ramazan Bingöl ise kısa bir süre sonra Şanlıurfa mutfağının Dünya’ya açılması adına önemli bir çalışmanın startını vereceklerini söyledi. Şef Bingöl, “Şanlıurfa mutfağında devrim niteliğinde bir çalışma başlıyor. Zengin damak tadı ve lezzet şölenini tüm Dünya’ya duyurmaya ve tanıtmaya kararlıyız. Burada Vali beyin büyük emekleri var. Bir Şanlıurfalı olarak kendisine bu yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Şıldak ardından Cevahir Han Restoran’da geçerek burada da sunulan lezzetleri inceledi. Şanlıurfa’nın zengin damak tadına sahıp olduğunu yineleyen Vali Şıldak, festival etkinliklerine gastronominin de eklenmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum