Dolgu ve kanal tedavisi hangi durumlarda uygulanır?;

Dolgu ve kanal tedavisi hangi durumlarda uygulanır?

Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Dr. Büşra Çelik, dişlere uygulanan dolgu ve kanal tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi....

Haliliye’de bulunan Ağız ve Diş Sağlığı hastanesinde doktorluk yapan Büşra Çelik, dişlere uygulanan dolgu ve kanal tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.

Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Dr. Büşra Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Dolgu ve kanal tedavisi nedir, hangi durumlarda uygulanır bunlar hakkında bilgi vermek istiyorum.Dolgu ve kanal tedavisi diş çürüğünün tedavi etme yöntemlerindendir. Dolgu diş çürüğü daha yüzeyel olduğunda dişi merkezi kısmı yani pulpa ya ulaşmayan çürüklerde uygulanmaktadır. Kanal tedavisi ise daha ileri düzeyde çürüklerde, dişin travma gördüğü durumlarda şiddetli enfeksiyonlu durumlarda uygulanmaktadır. Kanal tedavisinde kök kanalları temizlenip şekillendirilir. Daha sonrasında sızdırmaz bir dolgu materyali ile kapatılmaktadır. İşlem lokal anestezi altında yapılmaktadır. İşlem sırasında ağrı hissedilmez aksine ağrıların giderilmesi için yapılan bir tedavidir. Seans sayısı tek veya çoklu seanslarda yapılabilmektedir. İşlem sonrası ilk günler ağrı olması çok normaldir. İyi yapılmış bir kanal tedavili diş doğru ağız ve diş bakımıyla uzun süre kullanılabilmektedir.”

 

DOLGU VE KANAL TEDAVİSİ NEDİR, HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR?

Kanal Tedavisi Nedir? Travma, çürük ve diğer bazı sebeplerle canlılığını yitirmiş veya enfekte olmuş dişlerin içindeki iltihaplı sinir ve damarların kök kanalı içerisinden çıkarılıp, kanalların dezenfekte edildikten sonra özel materyaller ile doldurulması işlemidir.

Dolgu Nedir? Dişin çürümüş olan kısımlarının temizlenip uygun bir dolgu maddesiyle sızdırmaz ve çiğneme fonksiyonunu sağlayacak şekilde doldurulması işlemidir. Öncelikle çürük ve mikroorganizmaların meydana getirdiği harabiyet uzaklaştırılır, bölge izole edilir ve uygun dolgu maddesiyle doldurulmasıdır.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum