İYİ Partili Karakeçili Urfa’nın sorunlarını yerinde tespit ediyor;

İYİ Partili Karakeçili Urfa’nın sorunlarını yerinde tespit ediyor

Şanlıurfa’ya, yaşanan sorunları analiz etmek amacıyla gelen İYİ Parti STK İlişkileri Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili, kent merkezi ve ilçelerinde yaptığı gezilerde sıkıntıları yerinde tespit edip, partinin genel merkezine rapor halinde sunacak....

ŞANLIURFA -İYİ Parti STK İlişkileri Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili, Şanlıurfa’daki temasları kapsamında Gazete İpekyol’u ziyaret etti. Karakeçili, burada Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arısüt ile görüştü.

Şanlıurfalıların sorunlarını öğrenmek için Urfa’da bulunduklarını dile getiren Karakeçili, kentin 13 ilçesinde yaşanan sorunları yerinde analiz edip, ilçelerdeki vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyip not aldıklarına vurgu yaptı. Karakeçili, gerçekleştirdiği geziler çerçevesinde kentin en büyük sorunun DEDAŞ olduğunu altını çizerek, sorunların çözümü noktasında partisinin genel merkezine ileteceğini, incelemeler ve denetlemeler sonucunda da çalışma başlatacaklarını kaydetti. Erken seçime ilişkinde konuşan Karakeçili, birkaç ay içerisinde erken seçim olabileceğini sinyalini verdi.

 

KARAKEÇİLİ: DEDAŞ, URFA’NIN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİDİR

Karakeçili, Şanlıurfa’nın en büyük problemlerinden birinin DEDAŞ olduğunu söyledi. Urfa’da çiftçilik yapan biri olarak kendisinin de aynı sorunları yaşadığını belirterek, konuşmasında şöyle devam etti:

“Bir Urfalı olarak bölgenin sorunlarını çok iyi biliyorum. Şu anda benim gördüğüm ve tarımla uğraşan biri olarak da yaşadığımız çok ciddi bir DEDAŞ problemimiz var.  Günde yaklaşık 8 saate varan kesintilerle maalesef çiftçimizin pamuğunu, mısırını yakma noktasına getirdiler.  Çiftçilerimiz bu yaşanan durumdan dolayı isyanda. Durum çünkü şu, olağanüstü yüksek maliyetlerle ekim yapmaya çalışan bir çiftçi grubu var.  Bu maliyetleri çıkarabilmenin tek yolu, çok yüksek verim almak. Yüksek verim almanın tek yolu da, sulama yapmak. Siz günde 8 saat elektriği keserseniz, bu çiftçileri ekonomik olarak bitirirsiniz.

Cumhurbaşkanımız ne demişti, bir metrekare bile boş yer bırakmayacak, dağı taşı gerekirse ekeceksiniz demişti.  Ektik, ama siz bu ektiğimiz ürünleri işlememize müsaade etmiyorsunuz. Şimdi de bahaneleri şu, altyapı yetersiz.  DEDAŞ yetkilileri, özelleştirme yapılırken sözleşmenin altına imza attınız. Sözleşmede altyapı yatırımları yapma sorumluluğunuz var. Bugüne kadar aldığınız milyarlarca TL’yi ne yaptınız? Neden altyapı problemlerini gidermeyip, durumu buralara getirdiniz?  Lütfen bu iş iyi bir yere gitmez. Bunun bedeli çok ağır olur, herkes için. İnsan biraz utanır, sıkılır.”

 

“45 MİLYON DÖNÜM TARIM ARAZİSİ TARIM YAPILABİLİR OLMAKTAN ÇIKARILDI”

Çiftçiye gereken tarımsal desteğin verilmemesinden dolayı dışarıdan buğday ithal etmek zorunda kalındığını belirten Karakeçili, “Savaş ortamındaki Rusya ve Ukrayna’dan buğday bekliyoruz. İnsan biraz utanır, sıkılır. Türk milleti olarak televizyonların karşısına geçtik, Ukrayna’dan kalkacak buğday gemilerini canlı izliyoruz. Derdimiz, birkaç milyon ton ucuz buğday alabilir miyiz. Bu ülkeyi bu duruma neden getirdiniz?  Bu ülke 2003 yılından bugüne kadar 45 milyon dönüm tarım arazisini, tarım yapılabilir olmaktan çıkardı. Eğer bugün siz bu tarımsal destekleri verseydiniz, çiftçiye destek olsaydınız, şimdi hiçbir hububat ürününü ithal etmek zorunda kalmazdık. Ama siz hala çiftçileri bu işten soğutmaya çalışıyorsunuz. Amacınızı anlamış değiliz. Siz, bizim topraklarımız ekip biçmeyip terk etmemizi istiyorsunuz, herhalde. Lütfen, herkes kendine gelsin. Yoksa bunun cezasını hepimiz çok ağır öderiz” ifadesini kullandı.

 

“BİZ MUHALEFET OLARAK ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ”

Gündemden düşmeyen erken seçimle ilgilide konuşan Karakeçili, “Ama iktidar partileri, kesinlikle erken seçim olmayacağını iddia ediyor. Ben kişisel olarak, birkaç ay öncesi erken seçim olabilir diyorum. Bu bizim elimizde olan bir şey değil. Bu kararı vermesi gereken Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhurbaşkanı. Son 10 yılda Devlet Bahçeli’nin hamlelerini de görürsek, o da erken seçim alınması konusunda yetkin bir insan” şeklinde konuştu.

 

“SEÇMEN SİYASETÇİNİN VELİNİMETİDİR”

‘Urfalı hemşerilerim, lütfen hiçbir partiye koşulsuz oy vermeyin’ diyen Karakeçili, “Urfalı hemşerilerime vermek istediğim mesaj şu, seçmen siyasetçinin velinimetidir. Lütfen, hiçbir partiye koşulsuz oy vermeyin. Yanlış yapan partiye gerekli uyarıyı yapın. Siz bizim istediklerimizi değil, biz sizin istediklerinizi yapmak zorundayız. Siyasetçileri buna zorlayın ve siyaset yapmak isteyen insanlara hizmet yapması gerekenin siyasetçiler olduğunu öğretecek şekilde oy kullanın” diye konuştu.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum