Şanlıurfa'da binaların yapıldığı ilçede nar ve fıstıklar bir bir gidiyor!;

Şanlıurfa'da binaların yapıldığı ilçede nar ve fıstıklar bir bir gidiyor!

Karaköprü’de türkülere konu olan nar ve asırlık ömrü olan yeşil altın olarak da bilinen fıstık ağaçları imar alanına girince bir bir söküldü. Nar neredeyse hiç kalmadı. Karaköprü Belediyesi badem ile ilgili paylaşım yaptı....

Karaköprü Belediyesi ilçedeki badem üretim potansiyelinin geliştirilmesi, çiftçilerin desteklenmesi ve üretimin artması için projeler geliştirirken, Şanlıurfa’nın badem üretim merkezi olan Karaköprü kırsalında daha fazla üretim ve tanıtım için çalışmalar yapılacak.

Şanlıurfa’da son yıllarda en gözde tarım ürünlerinden olan badem yaklaşık 36 bin dekar alanda 4 bin ton üretimle en fazla Karaköprü kırsalında bulunuyor.


Geniş tarım potansiyeline sahip olan ve birçok ürünü yetiştirme kapasitesine sahip olan Şanlıurfa’da son dönemde çiftçilerin gözde ürünü badem oldu. Bölgedeki badem üretimi verimliliğin fazla olması nedeniyle her geçen gün artarken, 51 bin dönüm badem ekim alanına sahip olan Şanlıurfa’da Karaköprü ilçesi ekim alanı ve üretim açısından ilk sırada yer alıyor.

İlçe Tarım Müdürlüğü verilerine göre Karaköprü kırsalında 36 bin dönüm üzerinde badem üretimi yapılırken, 650 binin üzerinde ağaçtan 4 bin ton badem elde edilerek ihracatı gerçekleştiriliyor.

NAR VE FISTIK İMARA KURBAN GİTTİ

Karaköprü’de türkülere konu olan nar ve asırlık ömrü olan yeşil altın olarak da bilinen fıstık ağaçları imar alanına girince bir bir söküldü. Nar neredeyse hiç kalmadı. Bu durum bölgedeki tarımsal çeşitliliği ve tarihi ürünlerin korunması açısından endişe yaratıyor.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum