Harran Kaymakamlığının Düzenlediği Gastronomi Günleri;

Harran Kaymakamlığının Düzenlediği Gastronomi Günleri

Harran kaymakamlığına bağlı gastronomi merkezi ve yerel eylem grubu tarafından gastronomi günleri programı düzenlendi harran kaymakamı ibrahim gültekin düzenlediği programda bir çok şef ve dernek üyesi ve başkanları katılım sağladı...

Harran Kaymakamlığı ve Harran Belediye Başkanlığı’nın birlikte yürüttüğü Gastronomi Merkezinde gastronomi günleri adı altında etkinlik düzenlendi 

Şanlıurfa Harran Kaymakamlığı Gastronomi Merkezi ve Gözlemevi ünlü Gastronomi ve mutfak uzmanı Talip Bayramı ağırladı.Harran Kaymakamı İbrahim Gülteki’nin  girişimleriyle,  Düzenlenen etkinlikliğe katılım oldukça yoğundu yaptığı bu tür etkinlikler ile Gastronomi Merkezi ve Gözlemevi, ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Kadın İstihdamına katkı sağlamak, Şanlıurfa’nın mutfak kültürünü canlı tutmak ve yöreye özgü yüzlerce yıllık gastronomi kültürünü koruma amaçlı faaliyetlerini sürdüren Gastronomi Merkezi ünlü gastronomi ve mutfak uzmanı Talip Bayramı  ağırladı.


Şanlıurfa Harran Kaymakamı İbrahim Gültekin ve Gastrokent Urfa Derneği başkanı Abdurrahman acar’ın Katıldığı etkinlikte  konuklara Kurut Çorbası, Kaburga Dolması, Su Kabağının yanı sıra, Şıllık Tatlısı, Peynirli Tepsi Katmeri ve bulamaçta ikram edildi. Katılımcıların, Harran Gastronomi Merkezinin lezzetlerine tam not verdi.Yemeğe ünlü şeflerin yanı sıra; İş adamı ve Gastrokent Urfa derneği başkanı  Abdurrahman Acar’da katıldı.Harran Kaymakamı İbrahim Gültekin, konuyla ilgili yaptığı açıklama da ilçeye gelen misafirlere Mezopotamya olarak bilinen bölgeye ait yemeklerin ikram edildiğini söyledi. Gültekin, köklü gastronomi kültürüne sahip olan ilçenin, merkez aracılığıyla uzun vadede gençlerin yemek sektörüne hizmet etmesinin de önünü açacağını söyledi.

Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum