Vali Şıldak Hilvan'a yatırımları sıraladı!;

Vali Şıldak Hilvan'a yatırımları sıraladı!

Hilvan'da gerçekleştirilen Mayıs Ayı İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına başkanlık eden Vali Hasan Şıldak, İlçe genelinde devam eden ve başlayacak olan yatırımları kamuoyuyla paylaştı....

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında her ay farklı bir ilçede düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısının Mayıs Ayı Buluşması Hilvan ilçesinde gerçekleştirildi.

Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş ile İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve tüm İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı toplantıda; il genelindeki eğitim sorunları fiziki ve akademik gelişmelere yönelik veri analizleri değerlendirilerek talepler ele alındı.

Toplantının ardından bir değerlendirme yapan Vali Şıldak, "Eğitim çalışmalarının sürekli olarak takip edildiği ilimizde bu alanda gerçekten bir sinerji hakim. Bu dinamik eğitim ortamının gün geçtikçe daha yüksek seviyeye, ileri düzeye eriştiğini görmekteyiz. Bugün aldığımız kararlar ve yaptığımız değerlendirmeler sonucunda özellikle okullarımızdaki devamsızlık durumunun düşürülmesi konusunda tedbirler alınmasını öncelik olarak görüyoruz. Mevsimlik Tarım işçilerimizin, gittikleri yerlerde eğitim açıklarının kapatılması ve dönüşlerinde desteklenecek telafi eğitimleri ile çocuklarımızın kayıplarının en aza indirilmesini amaçlıyoruz. Yine LGS ve YKS sınavının yaklaşmış olması dolayısıyla çocuklarımızın sınavdaki performanslarının yükseltilmesine ilişkin gerçekleştirdiğimiz deneme sınavlarındaki son durumu ele aldık. Ve yine okullarımızın onarımı, yatırım çalışmaları, hayırsever vatandaşlarımızın destekleri gibi bir çok konu gündemimizde yer aldı. Eğitim rüzgarı ilimiz genelinde devam ediyor ve bizler tüm çalışmaları detaylarına kadar değerlendirerek takipçisi oluyoruz" dedi.

 

VALİ ŞILDAK, HİLVAN'DAKİ YATIRIMLARI AKTARDI

Vali Şıldak toplantıda İlçe genelinde devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler de aktardı. Bir çok yatırımın Hilvan'a kazandırıldığını dile getiren Vali Şıldak, "Hilvan, yakın bir zamanda burada modern koşullara sahip güzel bir hükümet konağı binasına İçişleri Bakanlığımızın tahsis ettiği ödenekle kavuşmuş olacak. Jandarma Komutanlığı binamız tamamlandı. Yaklaşık bir hafta sonra hizmete açılacak. Vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine burada devlet hastanemizde Kadın Doğum Polikliniği sayısı da ikiye çıkarıldı. Bir başka sevindirici haber de; İnşallah kısa sürede burada 300 deprem konutunun TOKİ tarafından yapımına başlanacak" ifadelerini kullandı.

VALİ ŞILDAK, TÜRKİYE BİRİNCİSİ SUDE NAZ İLE BİR ARAYA GELDİ

Toplantının ardından Vali Şıldak, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında 500 tam puan elde ederek Türkiye birincileri arasına ismini yazdıran 5'inci sınıf öğrencisi Sude Naz Sarkut ile bir araya geldi.

Sude Naz'ı ve başarıda büyük emekleri bulunan ailesi ile öğretmenlerini tebrik eden Vali Şıldak, genç öğrenciye hediyeler verdi.

Sude Naz'ı başarısı ile gurur duyduklarını altını çizen Vali Şıldak, eğitimde ailenin önemine değindi.

 

Hilvan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hilvan Şair Nabi Anadolu Liselerini de ziyaret eden Vali Şıldak, öğrencilerle öğle yemeği programına katılmasının ardından dersliklerde gençlerle buluştu. Özellikle Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi öğrencileri dinleyen Vali Şıldak, başarı dileklerinde bulunarak öğretmenlerle toplantı düzenledi.

HİLVAN EĞİTİMİNE DAİR TÜM GELİŞMELER ELE ALINDI

Vali Şıldak, gün içerisindeki yoğun programına iki oturum şeklinde gerçekleştirilen Okul Müdürleri ve Öğretmenler Toplantısı ile devam etti.

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) uygulamalarını, veri analizlerini ve projeye dair önerileri değerlendiren Vali Şıldak, eğitimde daha iyi sonuçlar alabilmek için ortak çalışma ilkesinin tüm okullarda yaygınlaştırılması yönünde talimat verdi.

Son olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ile Asayiş Toplantısı düzenleyen Vali Şıldak, Hilvan temaslarını tamamlayarak  Siverek ilçesine geçti ve burada Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'a iadei ziyaret gerçekleştirdi.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum