Sağlık çalışanları vergide adalet isteyerek basın açıklaması düzenledi;

Sağlık çalışanları vergide adalet isteyerek basın açıklaması düzenledi

Şanlıurfa Tabip Odası ve SES Urfa Şubesi, sağlık çalışanlarından alınan yüksek vergi oranına karşı her hafta çarşamba günleri yaptıkları ortak basın açıklamasını bugün yine yaptı. Vergide adalet istediklerini yineleyen sağlık çalışanları, “ihbarcı olmaya teşvik etmek yerine vergide adaleti sağlayın yeter!” dediler....

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şubesi, sağlık çalışanlarından yüksek oranda vergi alınması nedeniyle her hafta Çarşamba günleri yaptıkları ortak basın açıklamasını bugün de düzenledi.

Göbeklitepe Vergi Dairesi Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına çok sayıda sendika üyesi ve sağlık çalışanı katıldı.

Basın açıklamasını sağlık çalışanları adına Şanlıurfa Tabip Odası Genel Sekreteri Derya Bulgur okudu.

Bulgur’un okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

 

“VERGİ ÖDEMEYENLERİ VE KAÇIRANLARI HÜKÜMET HERKESTEN DAHA İYİ BİLİYOR.  

İHBARCI OLMAYA TEŞVİK ETMEK YERİNE VERGİDE ADALETİ SAĞLAYIN YETER!

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ON ÜÇ HAFTA OLDU VERGİDE ADALET İSTİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Vergi kayıp ve kaçağıyla etkin mücadelemiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığımız yeni kanalları devreye aldı.’

Şimşek’in yukarıda X platformunda yaptığı açıklamaya yanıt verenlerden biri: ’Vergi yükü çalışanın sırtında… Sermayedar vergi ödemiyor, şirketi olan vergi kaçırıyor… Küçükleri değil büyükleri denetleyin… Burada bile adalet yok.’

Hükümetin maliyeden sorumlu bakanı Şimşek, çalışanın ve emeğiyle geçinen halkın sırtından alınan vergileri azaltmak yerine, vergi adaletsizliğini gizlemek maksadıyla vergi vermeyen ya da kazancına göre sembolik vergi veren kesimleri kayırma politikalarına ‘ihbarcılık’ kılıfıyla örtbas etmeye çalıştığı anlaşılıyor.

Sağlık çalışanları olarak on üç hafta oldu her Çarşamba günü kendi çalıştığımız sağlık merkezlerinde yüksek vergi kesintilerine karşı sesimizi yükseltmeye çalışıyoruz, ama bu sese kulak vermek yerine vergi kaçıranları ihbar edin demeçleri veriliyor.

Yılın ilk ayından itibaren tercihen düşük düzeyde tutulan vergi dilimlerine girdiğimiz gerekçesiyle ücretlerimizden yüksek vergi kesintileri yapılıyor. Kesinti oranları yılsonuna doğru %35 civarına çıkıyor. Bu adaletsizliğe ve eşitsizliğe itirazımızı sürdürmek, her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla %15 vergi kesintisi yapılsın talebimizi bu haftada dile getiriyoruz. Talebimiz karşılık bulana dek süresiz yaptığımız bu eylemlerimizi büyüterek hak arayışımızı sürdüreceğiz.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: ‘Enflasyonu düşürmek, cari açığı azaltmak, bütçe disiplini tesis etmek ve yapısal sorunları çözmek konusunda kararlıyız.’ Diyerek emeğiyle geçinen çalışanların ve halkın yaşadığı yoğun fakirleşmenin devam edeceğini, yükün çoğunu sırtlananlara sabırlı olmayı salık veriyor.

 

Ancak hükümetin hangi şirketlere nasıl bir vergi imtiyazı sağlandığını, vergi borçlarını nasıl ertelediğini tüm kamuoyu biliyor. Bizim bilmediğimiz daha birçok kayrılan kesimler kazancına göre vergi çok az ya da hiç vermezken, çalışanların ve emeğiyle geçinen halkın ücretlerinden yapılan yüksek vergi kesintileri yetmezmiş gibi %65 oranında dolaylı vergilerin yükü artık tahammül sınırını aşmıştır.

 

Maliye Bakanı Şimşek üç haftadır sorularımıza yanıt vermiyor. Eylemlerimizin on üçüncü haftasında sorularımızı yineliyoruz:

●             Bizlerden ek vergi kesintileri yaptığınız oranlarda vergi aldığınız şirket var mı?

●             Vergi kaçıranları hepimizden daha iyi biliyor ve tanıyorsunuz. Kazancına göre düşük ve ya hiç vergi vermeyenleri kollamaya devam edecek misiniz?

●             İhbarcılığı adaletsiz ve eşitsiz vergi toplama politikanızı örttüğünü düşünüyor musunuz?

●             Vergisini sildiğiniz, yüksek vergi muafiyetleri sağlayarak kamudan beslediğiniz şirketlere desteğinizi kesecek misiniz?

●             Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını vermeyi, haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?

●             Halkımızdan alınan adil olmayan ekonomik ve sosyal eşitsizliğe kaynaklık eden dolaylı vergileri azaltmayı düşünüyor musunuz?

●             Kamuda gösterişe şatafata israfa dayalı harcamaların son bulacağını söylediğiniz tasarruf paketinin çalışanların sırtına yeni yükler getirmeyeceğini söyleyebilir misiniz?

Halkın sağlık hakkı, sağlık çalışanlarının haklı mücadelesi ve vergi adaleti için yürüttüğümüz mücadelemiz talebimiz karşılık bulana dek sürecek. Vergide ve gelirde adalet mücadelesine tüm çalışanları, giderek yoksullaşan halkımızı bir kez daha davet ediyoruz”.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum