Sağlık Bakanlığından “Yaşama Yol Ver” ver projesi;

Sağlık Bakanlığından “Yaşama Yol Ver” ver projesi

Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlattığı “Yaşama Yol Ver” projesi kapsamında Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bir Alışveriş Merkezi'nde bilgilendirme standı açıldı....

Sağlık Bakanlığı'nın 112 Acil Çağrı Merkezi'nin gereksiz yere meşgul edilmesini önlemek ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini sağlamak amacıyla Türkiye genelinde başlattığı "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında, Şanlıurfa’da bulunan bir Alışveriş Merkezi'nde bilgilendirme standı açıldı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı personelleri, stantta, Sağlık Bakanlığı koordinesinde proje hakkında AVM ziyaretçilerine bilgiler aktardı.

112 Acil Çağrı Merkezi'nin gereksiz yere aranmaması, trafikte ambulanslara geçiş önceliği verilmesi konularında farkındalık oluşturmayı amaçlayan; özellikle çocukları ve gençleri acil sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen proje kapsamında, ziyaretçilere, acil yardıma ihtiyacı olan hastalarla karşılaşıldığında yapılması gereken müdahaleler de anlatıldı.

Stantta ayrıca, acil sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliği ve kalitesinin artırılmasını sağlamak amacıyla broşürler dağıtıldı. "Yaşama Yol Ver" projesi çerçevesinde bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının, AVM'nin ardından kentteki kreş, anaokulu ve ilkokullarda devam edeceği bildirildi.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum