Şanlıurfa’da 50 bin fıstık fidesi dağıtıldı;

Şanlıurfa’da 50 bin fıstık fidesi dağıtıldı

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte en çok yetiştirilen ürünlerden biri olan fıstığın sadece kırsal alanlarda değil, şehir merkezinde de yetiştirilmesini teşvik etmek amacıyla önemli bir adım attı. Bu kapsamda, okul, bahçe ve camilere dikilmek üzere 50 bin fıstık (bıttım) fidanı dağıtımı gerçekleştirildi....

Şanlıurfa’da en çok yetiştirilen ürünlerden biri olan fıstık bilindiği üzere genellikle kırsal alanlarda yetiştirilmekte.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentin en önemli değerlerinden biri olan bu ürünün şehir merkezinde de yetiştirilmesini teşvik etmek amacıyla müdürlüğün bahçesinde bir program düzenledi.

Programda okul, bahçe ve camilere dikilmek üzere 50 bin fıstık (bıttım) fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Programa, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in Şanlıurfa’ya gelişinden dolayı onu karşılamaya giden Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy katılım göstermedi.

Aksoy’un yerine Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdür yardımcısı Zeyni Aktaş katıldı. Ayrıca programa Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

Programda konuşan Asım Sultanoğlu, bazı okullarda okul bahçelerine ekilen zeytin ağaçları sayesinde okul giderlerinin karşılandığını ve öğretmenlerinde zeytin ihtiyaçlarını bu ağaçlardan giderdiğini belirterek, aynı durumun fıstık ağacında da olması için okul bahçelerine fıstık ekimi yapılacağını söyledi.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdür yardımcısı Zeyni Aktaş, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan programın sonunda bazı öğrenci ve öğretmenlere sembolik olarak fidan takdim etti.

Programın ardından vatandaş ve öğrenciler 50 bin fidanı alarak ekim için götürdüler. 

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum