Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali altıncı gününde;

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali altıncı gününde

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali altıncı gününde de birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu. Etkinliklerden biri de Nihat Hatipoğlu’nun “Dosta Doğru” programıyla Şanlıurfalılar ile buluşması oldu....

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali kapsamında etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor.

Festival kapsamında, ünlü yönetmen Derviş Zaim, Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Şanlıurfalılar ile buluştu. Zaim, film yapımı hakkında teknik detaylar üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Şair Nabi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen, Yazar Deniz Yeşil Mavi ile “Drama Atölyesi” etkinliğinde çocuklar sosyal kabiliyetlerini geliştirdi. Şair Nabi Kültür Merkezi Dijital Sinema Salonu’nda minikler “Kardeş Takımı” filmini hep beraber izlediler.

Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlenen konferans ve seminerler de devam ediyor. Göbeklitepe ve Karahantepe dahil Taş Tepeler projesinin kazı başkanı Prof. Dr. Necmi Karul, son yılların en önemli arkeolojik keşiflerinden biri olan “Karahantepe” hakkında bilinmeyenleri dinleyicilere aktardı.

Şanlıurfa’da bu gece Kızılkoyun Nekropolü’nde Ney ezgileri yükseldi… Nekropolün tarihi atmosferinde gerçekleşen “Ney orkestrası” konseri izleyenleri etkiledi.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Meydanı’nda Kaptan Pengu ve Arkadaşları sahne şovu etkinliği, çocuklara eğlenceli saatler yaşattı.

Harran Üniversitesi Amfi Tiyatro’da, Orkestra Şefi Aytuğ Ülgen önderliğindeki Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile “İncesaz” müzik topluluğu sahnedeydi. En beğenilen senfonik arya ve türkülerin seslendirildiği konser izleyenlerden büyük alkış aldı.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda düzenlenen “İnsanlık Sahnesi Filistin Şiirleri ve Konser” etkinliğinde Abdullah Beyhan, Arapça ve Tükçe ezgiler seslendirdi.

Şanlıurfa Arkeoloji müzesinde klasik müzik dinletisi müzikseverler için keyifli bir deneyim sundu.

Festival kapsamında, Harran Üniversitesi Amfi Tiyatro’da Yüzyıllık Destan “Ateş” oyunu sahnelendi.

Topçu (Rabia) Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte Nihat Hatipoğlu, Fırat Türkmen ve Ahmet Fescioğlu ile birlikte “Dosta Doğru” programıyla Şanlıurfalılar ile buluştu.

Yaşayan Miras Ustalarıyla gerçekleştirilen söyleşilerle de geleneksel sanatların önemi bir kez daha hatırlandı.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum