Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu: Bu bela yarın Urfa sınırlarına dayanacak;

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu: Bu bela yarın Urfa sınırlarına dayanacak

Şanlıurfa'da cuma namazının ardından, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, Gazze'de yaşanan acıya dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik abluka altında tuttuğu saldırılar kınandı ve sivillere yönelik yapılan katliamlar protesto edildi. Ayrıca kültür Yolu Festivaline tepki gösterilerek, festival Şanlıurfa’da yapılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığı belirtildi....

İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken Şanlıurfalı vatandaşlar Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde Balıklıgöl Dergâh Camii önünde, cuma namazı sonrası bir araya geldi.

Namaz sonunda Gazze’de yaşananlar için basın açıklaması, yürüyüş ve dualar edildi.

Basın açıklamasında Gazze'de yaşanan vahşete dikkat çekildi.

Basın açıklamasının Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına Eyüp Yaşar okudu.

İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze'ye yönelik saldırılar ve sivillere yönelik katliamlar kınandı. Açıklamada ayrıca Filistinli kardeşlere uygulanan ambargo ve insani yardımların engellenmesi eleştirildi.

YAŞAR: URFA’DA FESTİVAL YAPILMASI KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİLDİR

Açıklamayı okuyan Eyüp Yaşar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınarken, Türkiye'de yapılan festivallere tepki gösterdi. "Gazze için tek ses olmalıyız, seslerimizi hükümete duyurmak zorundayız." diyen Yaşar, kültürel etkinliklerin Gazze dramına duyarsızlığı simgelediğini belirtti.

Yaşar’ın okuduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Avrupanın en seçkin üniversitelerinde Gazze için intifada eylemleri başlamıştır. Farklı dinlere mensup ama insanlığını kaybetmemiş insanlar Gazze için hergün eylemler gerçekleştiriyorken biz müslümanların sessiz kalması kabul edilemez. Gazze için tek ses olmalıyız, seslerimizi her platformlarda hükümete duyurmak zorundayız.  Kültür bakanlığının  bu süreçte Türkiyenin farklı şehirlerinde özellikle Peygamberler Şehri Şanlıurfa ve ilçelerinde Kültür yolu adı altında açık hava konserleri ve eğlence programları düzenlemesi kabul edilebilir bir durum değildir. 

“BU BELA YARIN URFA SINIRLARINA DAYANACAK EYVAH DEMEDEN UYANALIM”

Daha iki gün önce Filistin Refah kentinde 100' lerce kardeşimizi şehit vermişken başta tüm Türkiye'de insanlar sokaklarda eylemler yaparak tepkisini ortaya koyarken şehrimizde konser ve eğlencelerin yapılması Filistin davasına sahip çıkan tüm kardeşlerimizi derinden  üzmüştür. Biz Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak hükümetin Gazze için daha ciddi adımların atmasını çeşitli yaptırımlarla İsraili ateşkese zorlamasını  ve Gazze'ye insani yardımların ulaşması konusunda yollar aramasını ve yapılan bu insanlık dışı katliam ve bu soykırımların tüm dünyada bütün platformlarda duyurmasını talep ediyoruz. Şanlı Urfa Sivil Toplum Kuruluşları olarak Peygamberler şehri Urfa’dan Gazze’yi yanlız bırakanlara sesleniyoruz. Vicdanlarınız    sızlasın,  tehlikeyi görün artık. Bu bela yarın Urfa sınırlarına dayanacak eyvah demeden uyanalım.  Buradan  yine İşgalci Terör şebekesi ve  destekçilerine sesleniyoruz. Bu Ümmet yine kendi içinden Ömer’lerini, Selahaddin’lerini çıkaracaktır. Filistin, Mescidi Aksa ve Gazze  özgür  olacak, Gazzeli yiğitlerin  insanlığa verdiği dersi  tarih unutmayacaktır. Sizin yaptığınız soykırımları, gaddarlığı, zalimliği ümmet olarak  bizlerde unutmayacağız…”


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum