Viranşehir'de bera testi yapılmaya başlandı;

Viranşehir'de bera testi yapılmaya başlandı

Viranşehir Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nde kullanılmaya başlanan Bera testi ile artık hastalardaki işitme kaybı kesin olarak tespit edilebilecek. Hastanenin bu önemli kazanımı, bölgedeki hastalar için büyük bir kolaylık sağlayacak....

Viranşehir Devlet Hastanesi, Kulak Burun Boğaz Kliniği'nde kullanılmaya başlanan Bera testi ile artık hastalardaki işitme kaybı kesin olarak tespit edilebilecek. Bu yenilik sayesinde hastalar, işitme sorunlarını belirlemek için başka hastanelere gitmeye gerek kalmadan testlerini yapabilecekler.

Hastanenin Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Yusuf Arslanhan ve Odyolog Yusuf Yıldız, Bera testinin işitme merkezlerinin elektriksel aktivitesini ölçerek işitme sinirinin etkin olarak çalışıp çalışmadığını saptayan ileri teknoloji bir cihaz olduğunu belirtti.

Arslanhan, "Bera testi işitme testleri içinde altın standart testtir. Yani bu, işitme testleri içinde en iyi test anlamına gelir. Bizim onun dışında odyometri ve bebeklere yaptığımız tarama 'Abr' testlerimiz de var ancak 'Bera' testi işitme merkezleri olarak hem kulak hakkında hem de işitmenin üst merkezleri yani beyindeki merkezler hakkında da bilgi verdiği için işitme testlerindeki en iyi test olarak kabul görmektedir." dedi.

Bu yeni hizmet, Viranşehir ilçesi için büyük bir avantaj olarak görülüyor. Yıldız, "Testlerimize yaklaşık bir ay önce başladık ve son hızıyla devam etmekteyiz. Şu an ilçemiz için çok büyük bir avantaj çünkü kulak testlerinin içinde en iyi testi burada yapıyor olmak bizim için, ilçemiz için de çok iyi. Bu şekilde hastalarda mağdur olmuyor, bizde daha iyi ve daha doğru sonuçlar alabilmekteyiz. Hasta mağduriyetinin önlenmesi ve daha iyi sonuçlar adına testi buraya getirdik," şeklinde konuştu.

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum