Harran Üniversitesi'nde 2. GAP Ar-Ge Proje Pazarı gerçekleştirildi: Bölgenin yenilikçi ve sürdürülebilir projelerine destek!;

Harran Üniversitesi'nde 2. GAP Ar-Ge Proje Pazarı gerçekleştirildi: Bölgenin yenilikçi ve sürdürülebilir projelerine destek!

Harran Üniversitesi tarafından Şanlıurfa Teknokent bünyesinde TÜBİTAK desteğiyle düzenlenen "2. GAP Ar-Ge Proje Pazarı" programı, akademisyenler, araştırmacılar, işletmeciler, girişimciler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi....

Üniversite, araştırma kuruluşları ve özel sektör arasında ortak Ar-Ge projelerinin oluşturulması, proje iş birliği önerilerine teknolojik veya finansal katkıda bulunulması ve ulusal teknolojik iş birliklerinin sağlanması amacıyla düzenlenen proje pazarı etkinliğinde uzman eğitimciler tarafından bilişim, gıda, tarım, makine, elektrik-elektronik, enerji ve yenilenebilir enerji, çevre, tekstil, savunma sanayi teknolojileri, tıp, sağlık, yapı malzemeleri üretim ve uygulamaları ile endüstriyel ürün tasarımı konularında değerlendirmeler yapıldı.

Etkinliğin son bölümünde ise ödül töreni gerçekleştirildi. Şanlıurfa Teknokent'te gerçekleşen programda, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Çolak, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Taş ve Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İ. Berkan Aydilek birer açış konuşması yaptılar.

Teknolojik gelişmelerin öncüsü olarak, böyle proje pazarı etkinlikleri ile bölgenin yenilikçi ve sürdürülebilir projelere ev sahipliği yapmasını desteklediklerini belirten Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İ. Berkan Aydilek’in ardından Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Taş; "İş dünyası olarak, genç girişimcilerin ve yenilikçi projelerin desteklenmesi için bu tür etkinliklerin devamını temenni ediyoruz" dedi.

Proje pazarının GAP bölgesinin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve yeni fikirlerin yeşermesine olanak tanımak için büyük bir fırsat olduğu açıklamasında bulunan Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Çolak’ın akabinde bir konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın; "Sanayi ve teknoloji alanında atacağımız bu adımlar, bölgemizin ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

Üniversite olarak bölgenin kalkınmasına ve bilimsel araştırmaların desteklenmesine yönelik bu tür girişimlerin her zaman arkasında olduklarını, proje sayısı bakımından bölge üniversiteleri arasında en fazla TÜBİTAK projeleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu yeni projelerin ortaya çıkması ve çıktılarının daha yüksek katma değere dönüşmesi imkanı sunan etkinliğin, bölgemizde yeni iş birliklerinin kurulmasına vesile olacağını vurguladı.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan ise; ilimizde yenilikçi projelerin hayata geçmesine katkı sağlayacak bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını belirterek projelerini sunan tüm proje sahiplerine, katılımcılara, projeleri değerlendiren jüri üyelerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Şanlıurfa Teknokent tarafından organize edilen etkinliğe 24 farklı şehirden akademisyen, öğrenci ve özel sektörden olmak üzere toplamda 75 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden tıp ve sağlık, gıda, tarım, çevre, bilişim, enerji, savunma sanayi teknolojileri konularında toplam 28 proje sergilenmeye hak kazandı.

Dereceye giren ekiplere Şanlıurfa Teknokent CABİR Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından mentorluk desteği verilecek

Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Özberk’in değerlendirme komisyonu başkanlığını yaptığı proje yarışmasının sonuçlarına göre üçüncülük ödülünü iki proje paylaştı. "Yapay Zeka Destekli İnteraktif Kiosk" isimli projesiyle Emine Zerrin Şakır ve "Fizyotech" isimli projesiyle Görkem Açar üçüncülük ödülüne layık görüldü.

"Petrol ve jeotermal üretim kuyularının verimliliğini artırmaya yönelik ısı yalıtım malzemesinin geliştirilmesi ve kuyu modeli" projesiyle Hasan Oktay ikincilik ödülüne ve "Antep Fıstığı İçerisinde Bulunan Çatlak Fıstıkların Ayrıştırılması" projesiyle Seyfettin Bozbaş birincilik ödülüne layık görüldü.

Protokol tarafından ödüllerin takdim edilmesinin ardından etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum