Vali Şıldak’tan seçim çağrısı: “Tüm tedbirler alındı, sağduyulu olalım”;

Vali Şıldak’tan seçim çağrısı: “Tüm tedbirler alındı, sağduyulu olalım”

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yarın Hilvan ve 4 farklı ilçenin 17 Mahallesinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler seçimi için tüm tedbirlerin alındığını belirterek, vatandaşların sağduyulu davranmasını istedi....

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, dün Hilvan’da Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirdi.

Gerekli güvenlik tedbirlerinin detayları ile ele alındığı toplantının ardından bir açıklama yapan Vali Şıldak, seçimlerin demokratik bir ortamda yapılabilmesi için çalışmaların tamamlandığını ifade etti.

Vali Şıldak yaptığı değerlendirmede; “2 Haziran 2024 Pazar günü Hilvan ilçemizde Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisi üyeliği, Akçakale, Eyyübiye, Hilvan ve Siverek ilçelerinde de 17 mahallede muhtarlık seçimi yapılacak. Biri seyyar sandık olmak üzere toplam 220 sandıkta Pazar günü ilimiz genelinde 58 bin 780 vatandaşımız seçmen olarak sandığa gidecek. 74 binada seçim için oy kullanılacak.

Hilvan’da sandık sayımız 125, seçmen sayımız ise 27 bin 686’dır.

Bu yerleşim yerlerinin tamamında seçimin güven ve huzur ortamında en sağlıklı koşullarda olaysız şekilde tamamlanması için tedbirlerimizi en yüksek seviyede planladık. Emniyet bölgemizde Hilvan’da 953 diğer, mahallelerimizde ise 464 olmak üzere bin 417 polisimiz seçim günü görev yapacak.

Jandarma bölgesinde ise Hilvan’da 912, diğer kırsal mahallelerimizde 368 olmak üzere bin 280 jandarmamız görev yapacak. Toplamda ise 2 bin 697 güvenlik personelimiz görev alacaktır.

Seçimin güvenlik içinde ve huzur ortamında yapılması için tüm tedbirlerimizi aldık ve sahada uygulanabilir duruma getirdik. Bütün siyasi parti yöneticilerinden, adaylardan, muhtar adayları ve vatandaşlarımızdan huzur ortamına katkı ve destek bekliyoruz. Şehrimizde gerçekleşecek seçimlerin olaysız bir şekilde ve hoşgörü içinde tamamlanmasını temenni ediyorum. Hilvan’da ve diğer mahallelerde seçim günü oy verme esnasında ve devamında oyların sayım ve dökümü sürecinde yasal olmayan hiçbir duruma müsaade etmeyeceğiz, alınan sıkı önlemlerle istenmeyen bir olay yaşanmasına fırsat vermeyeceğiz ve müdahale ederek yasal gereğini yerine getireceğiz.” diye konuştu.

Seçim Güvenliği Toplantısına Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ile Emniyet Müdür Yardımcıları, Jandarma Komutan Yardımcıları, Emniyet ve Jandarma İlgili Şube Müdürleri ve Jandarma Karakol Komutanları katıldı.

 Diğer taraftan, Hilvan’da ve diğer mahallelerde pazar günü yapılacak seçimleri Vali Hasan Şıldak, İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanı ile birlikte Hilvan ilçesinde takip edecek, güvenlik tedbirleriyle ilgili süreci yönetecek.


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum