Şanlıurfa’da kesim fiyatları dikkat çekti!;

Şanlıurfa’da kesim fiyatları dikkat çekti!

Şanlıurfa'da Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kasaplarda kurban kesim ve et çekim fiyatları merak konusu oldu. Kasaplar Odası'ndan henüz resmi bir açıklama gelmezken, kentteki kasaplar fiyatlar konusunda bilgi verdi. Kurbanlık fiyatlarındaki yükseklikle birlikte kesim ücretlerinin de yüksek olması vatandaşlar arasında tepkilere neden oldu....

Kurban Bayramına sayılı günler kalırken Şanlıurfa’da kurbanlar pazar yerlerine gelmeye başlamıştı. Hemen ardından kurban kesim fiyatları ve et çekim fiyatlarının ne kadar olacağı merak ediliyor.

Kasaplar Odası'ndan henüz resmi bir açıklama gelmezken, kentteki bazı kasaplar fiyatlar hakkında bilgi verdi.

Edindiğimiz bilgilere göre, büyükbaş kurban kesim ücreti en düşük 5 bin TL'den başlarken, küçükbaş kurban kesim ücreti ise en düşük 500 TL'den başlıyor.

Kurban Bayramı'nda kestikleri kurbanlık etleri kıyma olarak çektirmek isteyen vatandaşlar ise kasaplara bu işlem için kilo başına 3 ila 5 TL arasında bir ücret ödeyecek.

Geçtiğimiz yıl küçükbaş kurban kesimi 200 TL’den büyükbaş ise 2 bin TL’den başlıyordu.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ!

Vatandaşlar, bayrama kadar hayvan pazarlarını gezmeye devam ederken, kasapların da kesim ve et çekim fiyatlarını göz önünde bulundurarak planlarını yapacakları belirtiliyor. Kasaplar Odası'ndan gelecek olan resmi açıklamanın ise merakla beklenmekte olduğu bildiriliyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, fiyatların yüksekliği vatandaşlar arasında tepkilere neden olurken, bu durumun bayram alışverişlerini nasıl etkileyeceği ise merak konusu olarak değerlendiriliyor.

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum