Bakan Özhaseki’den sıcaklık uyarısı;

Bakan Özhaseki’den sıcaklık uyarısı

Şanlıurfa'da beklenen yüksek sıcaklıklarla ilgili bir uyarı daha geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna dayanarak, bugünden itibaren ülke genelinde sıcaklıkların artacağını ve bazı illerde 40 derecenin üzerine çıkabileceğini belirterek uyarıda bulundu....

Meteoroloji, Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi’ni ardından Bakan Özhaseki’de vatandaşları uyardı.  Sıcaklıkların bugünden itibaren Şanlıurfa dahil bazı illerde 40 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. Bakan Mehmet Özhaseki, yaşlı ve kronik rahatsızlıkları olanları uyardı.

Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ve bazı illerde 40 derecenin üzerine çıkabileceğini ifade etti.

Özhaseki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre, yurdumuz genelinde bugünden itibaren hava sıcaklıklarında artış beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üstünde seyretmesi, bazı illerimizde sıcaklıkların 40 derece ve üzerinde olması öngörülüyor. Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verileri uyarınca; Yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum. Ülkemizin akciğeri olan ormanlarımızda herhangi bir yangın meydana gelmemesi için vatandaşlarımızın duyarlı hareket etmelerini bekliyorum.”

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum