Şanlıurfa’da ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ sona erdi;

Şanlıurfa’da ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ sona erdi

Şanlıurfa'da, ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ şölen havasında yapılan bir programla sona erdi....

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün öncülüğünde, Din Öğretimi, Temel Eğitim, Özel Eğitim ve Rehberlik, Özel Öğretim, Hayat Boyu Öğrenme ve Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüklerinin iş birliğiyle yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi", Şanlıurfa'da düzenlenen törenle sona erdi.

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Eğitim Müfettişleri Başkanı M. Vedat Küçükler, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Haliliye Prof. Abdulkadir Karahan İlkokulu halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, projenin önemini ve amaçlarını vurguladı. Sultanoğlu, projenin öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımalarını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmalarını ve buna bağlı olarak da dili daha iyi kullanmalarını ve düşünce dünyalarını geliştirmelerini amaçladığını söyledi.

Sultanoğlu konuşmasında şunları da ekledi: "Bu proje ile öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıdı, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrendi; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfetmesini denediler."

Törende, 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca okullarda tüm okul kademelerindeki öğrencilerin yaptığı çalışmalardan seçilen ürünler de katılımcıların beğenisine sunuldu.

 Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi Musiki bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi ve Haliliye Yunus Emre Borsa İstanbul İlkokulu öğrencilerinin seslendirdiği Yunus Emre şiirleri, ilahi ve türküler programa renk kattı.

Törende ayrıca yarışmalarda derece giren öğrencilere hediyeler takdim edildi ve emeği geçenler tebrik edildi. Tören, günün anısına çekilen fotoğrafla sona erdi.

Sergi, 3 gün boyunca il milli eğitim müdürlüğü fuaye alanında ziyaretçilere açık kalacak.

 

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum