Eyyübiye’deki çöp sorunu için birlikte hareket edilecek;

Eyyübiye’deki çöp sorunu için birlikte hareket edilecek

Eyyübiye Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı 1. oturumu, Belediye Başkanı Mehmet Kuş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının en önemli gündem maddesi olan, Eyyübiye sınırlarındaki katı atık toplama tesisinin çevreye verdiği rahatsızlığın ortadan kaldırılması konusunda tüm partilerin ortak hareket etmesi kararı alındı....

Eyyübiye Belediye Meclisi Üyelerinin, ilçedeki katı atık depolama tesisinin çevreye verdiği rahatsızlığın ortadan kaldırılması yönünde verdiği önergeyi değerlendiren Başkan Mehmet Kuş, Şanlıurfa’nın tüm çöpünün toplandığı katı atık depolama tesisinin Eyyübiye’ye büyük rahatsızlık verdiğinin bilindiğini, sorunun sadece kötü koku olmadığını belirtti.

Katı atık tesisinin Eyyübiye sınırları dışına, nüfus yoğunluğunun hiç olmadığı bir yere alınması gerektiğini kaydeden Başkan Kuş, “Hedefimiz, koku önleyecek motorlara takviye yapılmasından ziyade, çöp toplama tesisinin ilçe sınırları dışına çıkarılmasıdır. Bunun için adım atmamız gerekiyor” diye konuştu.

Eyyübiye Belediye Meclisi üyelerinin tamamının imzaladığı ve oy birliği ile kabul edilen önerge, hazırlanacak komisyon raporuyla birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne iletilecek. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelecek önergeye AK Parti ve DEM Parti’nin destek vereceği, diğer partilerin de desteklerinin talep edileceği belirtildi.

İmar, Gençlik ve Çevre Şehircilik komisyonlarına havale edilecek önergelerin oylanmasının ardından, yeni kurulması talep edilen komisyonlar için verilen önergeler okundu. Başkan Kuş’un, belediye meclisinde kurulacak komisyonların sayısının sınırlı olduğu, kurulması elzem olan komisyonların parti grup başkanlarıyla yapılacak toplantı ile belirlenmesinin ardından konuyu gündeme almanın uygun olacağı önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı sonunda gündem dışı söz alan meclis üyelerinin sorularını cevaplayan Başkan Kuş, alınan kararların Eyyübiye’ye hayırlı olmasını diledi.

BİHA

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum