Şanlıurfa Tabip Odasından içme suyu açıklaması!;

Şanlıurfa Tabip Odasından içme suyu açıklaması!

Şanlıurfa Tabip Odası, son günlerde artan tat ve koku şikayetleri üzerine ŞUSKİ'den alınan verileri inceleyerek bir rapor hazırladı. ŞUSKİ'den alınan verilerle hazırlanan raporda, arıtma tesisinden gelen içme sularında toplum sağlığını tehlikeye düşürecek bir sorun gözlemlenmediği açıklandı....

Şanlıurfa’da içme sularında yaşanan tat ve kokuya ilişkin son günlerde şikayetler söz konusuydu. 

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresinden (ŞUSKİ) geçtiğimiz günlerde il geneline verilen sudan alınan numunelerin Gaziantep ve Şanlıurfa Hıfzıssıhha laboratuvarlarında analiz edildiğini ve sonuçların uygun çıktığını duyurmuştu.

Şanlıurfa Tabip Odası da, son günlerde artan tat ve koku şikayetlerini ele alarak ŞUSKİ'den elde edilen verileri değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Rapora göre, ŞUSKİ'den alınan verilere dayanarak hazırlanan raporda, arıtma tesisinden gelen içme sularında toplum sağlığını tehlikeye düşürecek bir sorun tespit edilmediği belirtildi.

Rapor, ŞUSKİ'nin il geneline yayılan su numunelerinin Gaziantep ve Şanlıurfa Hıfzıssıhha laboratuvarlarında analiz edildiğini ve sonuçlarının uygun çıktığını gösterdiğini açıkladı. Ayrıca, son üç aylık kontrol ve denetleme izleme raporlarının incelendiği ve herhangi bir uygunsuzluk tespit edilmediği vurgulandı.

Şanlıurfa Tabip Odası, toplum sağlığını korumak adına ŞUSKİ Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek bilgi aldı ve sahada çalışan üyeleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Elde edilen su analiz sonuçları ve saha verileri, Harran Üniversitesi Halk Sağlığı ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Koruk koordinatörlüğünde değerlendirildi.

HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK TESPİT EDİLMEDİ

Rapor, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan son üç aylık kontrol ve denetleme izleme raporlarının incelendiğini ve herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini belirtti. Ayrıca, arıtma tesisinde yapılan analizlerin sonuçlarının mevzuatta belirlenen sınırları aşmadığı ifade edildi.

Kontrol izlemeleri sonucunda, üç merkez ilçeden alınan 170 numunenin analiz edildiği ve sadece bir numunede 15 Mayıs 2024 tarihinde koliform bakteriye rastlandığı tespit edildi. Ancak, bu durumun toplum sağlığını tehdit edecek düzeyde olmadığı rapor edildi.

Rapor, şebekeden sağlanan suyun toplum sağlığı açısından herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığını vurgulayarak, temiz içme suyunun halk sağlığı için kritik bir öneme sahip olduğunu ve belediyelerin bu konuda sorumlulukları olduğunu hatırlattı.

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum