Eyyübiye’de kadınlara meslek öğrenme imkanı sunuluyor;

Eyyübiye’de kadınlara meslek öğrenme imkanı sunuluyor

Büyük çoğunluğu sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı ailelerin yaşadığı Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde kadınların hizmetine sunulan Şelale Kadın Destek Merkezi, burada verilen mesleki kurslar ve sosyalleşme ortamıyla büyük takdir kazanıyor....

Gençler, yaşlılar, çocuklar, engelliler ve kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uygulamalarıyla dikkat çeken ve hayatlara dokunan projeler uygulayan Eyyübiye Belediyesi, Selçuklu Mahallesi’ndeki Şelale Kadın Destek Merkezi ile kadınların gelişmesine destek sunuyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un büyük önem verdiği ve yüzlerce kadının hayatına dokunan kadın destek merkezlerinden biri olan Şelale Kadın Destek Merkezi’nde, biçki-dikiş, el sanatları, okuma yazma, bilgisayar ve Kur’an-ı Kerim okuma gibi kurslar veriliyor.

Kadınların sosyal ve ekonomik hayata dahil olmasının amaçlandığı merkezde açılan kurslara katılan kadınlar, hem meslek edinip kendi ayakları üzerinde durmayı öğreniyor hem de yeni arkadaşlıklar edinerek sosyal olarak gelişiyorlar.

Kadınlara yönelik rehberlik, psikolojik danışmanlık ve halk sağlığı gibi eğitimlerin de dönem dönem verildiği merkezde, kadınlar kurslara katılırken çocukları da aynı yerdeki kreşte vakit geçiriyor.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum