Urfa Çalışma Grubu'ndan talep! Topçu Meydanı mı Rabia Meydanı mı?;

Urfa Çalışma Grubu'ndan talep! Topçu Meydanı mı Rabia Meydanı mı?

Urfa Çalışma Grubu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi'nden değişen Topçu Meydanı adının geri iadesini talep ediyor. Grup, Rabia adının ise yapılacak başka bir meydana ya da alana verilmesini savunuyor....

 

Urfa Çalışma Grubu, daha önce de gündeme getirdikleri ve gerçekleşmeyen önerilerini yeni Büyükşehir Belediye Başkanına sunmaya başladı.

 Grup, geçmişte değiştirilen Topçu Meydanı adının yeniden iade edilmesi ve Rabia adının da başka bir meydana verilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk oturumunda gündeme alınmasını bekliyor.

Grup adına yapılan açıklamada, " BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ŞANLIURFA Sayı: 2018-2 Konu: Topçu Meydanı Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.05.2014 Tarih ve 33 no'lu kararı ileismi değiştirilen Topçu Meydanı, Urfa'nın kurtuluş mücadelesini çağrıştıran, kent hafızasının ve kültürümüzün çok önemli bir parçası olduğu İlimizde yaşayan tüm insanlarımızın kabul ettiği bir gerçektir. "Rabia adına ve temsil ettiği değerlere karşı olmamakla beraber", Rabia adının yeni yapılacak ve isim karışıklığına neden olmayacak başka bir meydana/alana verilmesini daha doğru bulmaktayız. Talebimizin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilk oturumunda gündeme alınmasını arz ediyoruz. Gereğini bilgilerinize sunarız... Saygılarımızla." denildi.

BİHA 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum