Şanlıurfa’da Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri fuarı açıldı;

Şanlıurfa’da Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri fuarı açıldı

Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde 05-07 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri, ilk gün etkinlikleriyle büyük bir coşku ve katılımla başladı....

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Avrupa Birliği Mülteciler için Destek Programı (FRIT) ve KfW iş birliği ile yürütülen “Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP)” kapsamında Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri bugün başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Fatih Sungur,  Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şefik Bakay, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

86 firma, 14 kamu kuruluşu ve 60 meslek lisesi tarafından stant kuruldu. Yüzlerce öğrenci bu stantlarda hazırladıkları projeleri sergilediler.

Fuarda konuşan Vali Şıldak, bu fuarın 2 temel amacı olduğunu belirterek, “İlk amacımız 8. sınıf öğrencilerini meslek liseleri ve mesleklerle tanıştırmak. İkinci amacımız ise 12. sınıf meslek liseli öğrencilerimize sektörü tanıtmak.” dedi.

Vali Şıldak daha sonra fuar alanındaki stantları gezerek öğrencilerin hazırladıkları projeler hakkında bilgi aldı.

7 Haziran’a kadar devam edecek olan projeye tüm Şanlıurfalılar davetli.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum