Şanlıurfa sıcakları ceylanları da bunalttı!;

Şanlıurfa sıcakları ceylanları da bunalttı!

Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da 40 dereceyi aşan sıcaklıklar insanları olduğu kadar hayvanları da bunaltıyor. Şanlıurfa’da 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonu’nda korunan nesli tükenme altındaki ceylanlar da sıcaktan ekilendi. Sıcaktan korunmak için sundurmanın altına sığınan ceylanlar, ortaya ilginç görüntüler çıkardı....

ŞANLIURFA- Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şanlıurfa Şube Müdürlüğü 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonu’nda korunan nesli tükenme altındaki ceylanların görüntülerini paylaştı.

Yurdu etkisi altına alan aşırı sıcaklar hayatı olumsuz etkiliyor. Şanlıurfa'da da 42 dereceye ulaşan sıcak hava, insanları olduğu kadar hayvanları da bunaltıyor. Yakıcı güneşin etkisinden korunmak isteyen ceylanların sundurmanın altına sığınması ortaya ilginç görüntüler çıkardı.

DKMP Şanlıurfa Şube Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa İlimizde sıcaklıklar 40 derecenin üzerinde seyrediyor. Biyolojileri gereği kurak ve sıcak iklime alışkın olan ceylanlarımız, sıcaktan bunalmış olacaklar ki zaman zaman sundurmanın gölgesinde serinliyorlar...

Onları koruyor, gözlemliyor ve çoğalmaları için gerekli tedbirleri alıyoruz. (Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonu)”

BİHA

 

      

 

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum