Haliliye’de kadınlara pozitif ayrımcılık;

Haliliye’de kadınlara pozitif ayrımcılık

Haliliye Belediyesi, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı ile Kısas Mahallesi'ne kazandırdığı Kültür Merkezi'nde el sanatları ve dikiş nakış kurslarıyla dikkat çekiyor. Bu merkez, kadınların el emeklerini ürüne dönüştürerek aile ekonomilerine katkı sağladıkları bir adres haline geldi. Kadınlar, sağlanan bu imkanlardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler....

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan Kısas Kültür Merkezi, hobi ve meslek edindirme kurslarıyla yoğun ilgi görüyor. Gençlere ve kadınlara hitap eden çeşitli kurslarla Kısas Mahallesi'nin kültür ve sanat ihtiyaçları karşılanıyor.

Merkezdeki bilgisayar kursu ve okuma salonu gençlerin eğitimine katkı sağlarken, bağlama kursu da aşıklık geleneğini yaşatan kursiyerlerle doluyor. Kadınlar ise dikiş nakış kursu ve el sanatları atölyesinde el emeklerini sergileyerek aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Kültür Merkezi'nde sunulan kurslarla yeteneklerini keşfettiklerini ve el emeklerini sanata dönüştürdüklerini belirten kursiyer kadınlar, sağlanan imkanlardan ötürü Haliliye Belediyesi'ne teşekkürlerini ilettiler. Kısas’ta ilk kez kadınlara yönelik kurs açıldığını belirten kadınlar, şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle Haliliye Belediye Başkanı'na bize bu Kültür Merkezi'ni açtığı için teşekkür ederiz. Çok güzel şeyler öğreniyoruz. Eskiden evde otururduk, şimdi burada gelip bir şeyler öğrenmek bizi çok mutlu ediyor. Hem burada arkadaşlarla toplanıyoruz, bir şeyler yapıyoruz ve kabiliyetimiz olduğunu fark ettik. Farklı şeyleri yapmak çok güzel ve bize mutluluk veriyor. Belediyemizin bize açtığı bu imkandan dolayı çok memnunuz."

 

KURSLARA YOĞUN İLGİ DEVAM EDİYOR

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Müzik Sınıfı, Bilgisayar Kursu, Dikiş Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Okuma Yazma Kursu ve Okuma Salonu'nun yer aldığı Kısas Kültür Merkezi'nde kayıtların devam ettiğini belirtti. Vatandaşlar, başvuru yaparak bu kurslardan faydalanabilirler.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum