Vali Şıldak buğday hasadına katıldı;

Vali Şıldak buğday hasadına katıldı

Vali Hasan Şıldak ve İl Tarım Müdürü Mehmet Aksoy Haliliye’de buğday yetiştiren çiftçileri ziyaret etti. Vali Şıldak direksiyon başına geçerek ilk hasadın yapılışına katıldı....

Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesi Kısas Mahallesi'nde, çiftçi İmam Kondu'ya ait 40 dekarlık tarlada, makarnalık durum buğdayı hasadı gerçekleştirildi.

Buğday hasadı, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy’un teşrifleriyle gerçekleşti.

Vali Hasan Şıldak, tarla ziyaretinde yaptığı konuşmada, çiftçilere anız yakılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Üretim alanı ve miktarıyla Şanlıurfa'nın buğday üretimine dikkat çeken Vali Şıldak, ilin tarım sanayisinin geliştirilmesi gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, tüm üreticilere bereketli bir hasat dönemi temennisinde bulundu ve Tarım İl Müdürlüğü ile diğer tarımsal paydaşların üreticilere verdiği desteği belirtti.

İl Müdürü Mehmet AKSOY ve Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Bekir Erol AK birlikte tarlada yerinde tespit çalışmaları yaptı.

Aksoy, buğday verimine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye'nin sertifikalı tohum üretimine ve ihracatına dikkat çekti. "Türkiye, %97 oranında sertifikalı tohum üretiyor ve 117 ülkeye ihraç ediyor. Sertifikalı tohum ile üretim destekleme modeli uygulamaya geçiyor." şeklinde konuştu.

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum