Şanlıurfa'da Erbakan’ın katılımıyla "Filistin için Kıyama Davet" mitingi düzenlendi;

Şanlıurfa'da Erbakan’ın katılımıyla "Filistin için Kıyama Davet" mitingi düzenlendi

Şanlıurfa’da, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın katılımıyla “Filistin için Kıyama Davet” mitingi düzenlendi. Burada konuşan Erbakan, “Şanlıurfa’mızda Filistin sahipsiz değildir, Kudüs sahipsiz değildir, Gazze sahipsiz değildir diye haykırmak için toplandık” diyerek, Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılmasını gerektiğini söyledi....

ŞANLIURFA- İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları devam ederken Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katılımıyla Şanlıurfa’da “Filistin için Kıyama Davet” mitingi yapıldı.

Saat 17.00’da düzenlenen programa Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Rusya İslam Kültür Merkezi Başkanı Abdülvahit Niyazov, Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Filistin için kıyama davet mitinginde konuşan Rusya Müftüler Konseyi'nin sosyal kanadının başkanı ve Rusya İslam Kültür Merkezi başkanı Abdülvahit Niyazov, “Bin kilometre uzaklıktan geldik peygamberler şehri Şanlıurfa’ya. Filistinli kardeşlerimizi unutmadıkları için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ve YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’a teşekkür ederim. Avrupa Müslüman Forumu olarak Yeniden Refah Partisinin desteğiyle İsrail’in Olimpiyat Oyunlarında olmamasını ve men edilmesini istiyoruz. Siyonist devletin Olimpiyat oyunlarında yer almasına izin verirsek bize gerçekten büyük bir ayıp olur.” dedi.

GÜLPINAR: ANADOLU KUDÜS’ÜN VE İSLAM ÜMMETİNİN SON KALESİDİR

Mitingde söz alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ise İsrail’in sonraki hedefinin yaşadığımız coğrafya olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“İslam için direnen Filistinli kardeşlerime selam olsun inançlarını savunurken şehit olan Filistinli kardeşlerime rabbimden rahmet diliyorum. Dünyaya insanlık dersi vererek mazlumlara kapılarını ve yüreğini açarak, ev sahipliği yapan Şanlıurfalı hemşehrilerim, farklı inançların farklı milletlerin bir arada barış ve huzur içinde yaşadığı mübarek bir İbrahim’i şehirdir Şanlıurfa. Ancak ülkemizi de içine alacak şekilde yayılmacı hedefler güden Siyonist bir çete ile şu anda karşı karşıyayız. Bu çetenin yakın gelecekteki hedefi aynı zamanda ülkemizin ve içinde yaşadığımız coğrafyanın sınırlarıdır. Kardeşlerim bunu asla unutmayın Anadolu Kudüs’ün ve İslam ümmetinin son kalesidir. Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın da dediği gibi Kudüs coğrafi değil imani bir meseledir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi selamlıyorum yaşasın özgür Kudüs yaşasın özgür Filistin Devleti diyorum.”

ERBAKAN: İNCİRLİK VE KÜRECİK KAPATILSIN

“Bugün bu meydanda Şanlıurfa’mızda Filistin sahipsiz değildir, Kudüs sahipsiz değildir, Gazze sahipsiz değildir, mazlumlar sahipsiz değildir diye haykırmak için toplandık.” diyen Fatih Erbakan, şunları kaydeti:

 “Eğer bu Siyonist teröre dur demek istiyorsak mutlaka yaptırım uygulamamız gereklidir. Bugün Müslüman ülkeler sadece petrolü size vermiyoruz deseler bu zalimlerin masaya oturmaktan başka çaresi kalmaz. Bu zulme açıkça destek veren Amerika’nın İncirlik’teki üssünün bugünden tezi yok kapısına kilit vurulup kapatılması gerekiyor ve yine Türkiye’nin atacağı bir diğer adım Malatya’da bu katil Siyonistleri korumak için kurulmuş Kürecik radar üssünü bugünden tezi yok kapatmak mecburiyetindeyiz” .

Yaklaşık bir buçuk saat süren programa katılan binlerce vatandaş tarafından İsrail’e lanet, Filistin’e destek sloganları atıldı.  

BİHA


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum