Şanlıurfa Valisi Şıldak açıkladı: Gıda işletmelerine ceza yağdı;

Şanlıurfa Valisi Şıldak açıkladı: Gıda işletmelerine ceza yağdı

Vali Hasan Şıldak, kent merkezinde yoğunluk yaşanan bölgelerdeki gıda üretim ve satışı yapılan işyerlerine yönelik olarak Şanlıurfa Valiliği koordinasyonu altında oluşturulan karma ekiplerle etkili bir denetim çalışması yürütüldüğünü duyurdu. Şıldak, üç haftalık dönemde gerçekleştirilen denetimler sonucunda bin 687 işletmenin incelendiğini belirterek, 393 işletmede çeşitli aykırılıklar tespit edildiğini açıkladı. Şıldak ayrıca bu aykırılıkların ardından işletmelere idari para cezaları uygulandığını da söyledi....

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kent merkezinde yoğunluk yaşanan bölgelerdeki gıda üretim ve satışı yapılan işyerlerine yönelik etkili bir denetim çalışması yürütüldüğünü duyurdu.

 Şıldak, Şanlıurfa ValiliğinİN koordinasyonu altında oluşturulan karma ekipler tarafından gerçekleştirilen üç haftalık denetim operasyonunda bin 687 işletmenin denetlendiğini kaydetti. 

Denetimler sonucunda 393 işletmede çeşitli aykırılıklar tespit edildiğini ifade eden Şıldak, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İl merkezinde yoğunluk yaşanan bölgelerdeki gıda üretim ve satışı yapılan işyerlerine yönelik olarak Valiliğimizin koordinasyonu altında oluşturulan karma ekiplerle etkili bir denetim çalışması yürütüyoruz. Üç haftalık dönemde; 1.687 işletmede yapılan denetimler sonucunda, 393 aykırılık tespit edilmiş, Bu işletmelere idari para cezası uygulanmıştır. Ürünlerde etiket bulunmaması, iş yerinde fiyat listesi bulunmaması, aşırı fiyat uygulanması, temizlik ve hijyen koşullarının uygun olmaması, iş yeri ruhsatının bulunmaması, iş yerinin ruhsat koşullarına uygun olmaması, gıda güvenliğine aykırı ve tarihi geçmiş ürün satılması, vergi kurallarına aykırı hareket edilmesi konuları başta olmak üzere vatandaşlarımıza sağlıklı koşullarda iyi hizmet verilmesini sağlamaya yönelik denetim çalışmalarımız şehrimizin bütün noktalarında kapsamlı olarak devam edecek”


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum