Şanlıurfalı çocuklar izci kampında buluştu;

Şanlıurfalı çocuklar izci kampında buluştu

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından ‘’Halil İbrahim Dostluk Gençlik ve İzcilik’’ temasıyla izcilik kampı başlatıldı. 211 izcinin katılımıyla başlatılan kamp renkli görüntülere sahne oldu....

İzci kampına katılan çocuklar Mevlana Cami Külliyesinde düzenlenen duaların ardından kamp alanına uğurlandı.

Atatürk Barajı bölgesinde çadırlar kurularak kamp başlatıldı. Öğrencilerden oluşan izciler, gruplara ayrılarak kendi obalarını oluşturdu. Obalara hayvan isimleri veren izciler takım liderlerine ise Osmanlı, Büyük Selçuklu ve Göktürk Hanlarının isimlerini verdi.

Minik izciler, obalarına verdiği hayvanların figürlerini çizerek çadırlarına astılar. İzci liderleri, programları çerçevesinde öğrencilere her gün farklı bir etkinlik yaparak kampın eğlenceli geçmesini sağladı.

Ata sporu okçuluk, futbol, mangala, satranç ve izcilik eğitimlerin verildiği kamp, üç gün boyunca devam edecek. Çocukların becerilerini geliştirmek amacıyla gerçekleşen kampta çocuklar, milli ve manevi değerler kapsamında hem eğlenip hem de doğa şartlarında yaşamı öğrendi.

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, çocukları doğayla tanıştırdıklarını belirterek, ‘’İzciliğin gayesi çocuklarımıza tabiatımızı tanıtmak tek başına hayatlarını devam ettirebileceği becerileri alıştırmak, sonra şehrin gürültüsü ve sıkıntısından birkaç günde olsa uzakta bulundurmak suretiyle onları neşelendirmek istiyoruz. Bu bizim ilk izci kampımız bundan sonra her ilçede ilçe bazında müftülüklerimiz kendi kamplarını da yapacaklar ve yılda iki defa bir bahar mevsiminde bir de sonbaharda bütün ilçe müftülüklerimizde ki izci liderleri ve izci öğrencileri katılacağı böyle programlar yapmaya devam edeceğiz. Halil İbrahim Dostluk izcilik kampımız iki buçuk gün olarak planlandı 211 izci öğrencimiz var 29 da hoca arkadaşlarımız izci liderlerimiz var.’’ İfadelerini kullandı.

İzci Lideri Şükrü Saraç, ise, izciliğin öneminde değinerek ‘’Diyanet İşleri Başkanlığımız izcilik faaliyetlerini yürüttü, yürütüyor ve yürütmeye de devam ediyor. Bizlerin izci oyunları var, aynı şekilde yukarı tarafa kurmuş olduğumuz mangala takımlarımız, okçuluk takımlarımız, aynı şekilde satranç takımlarımız ve top oyunlarımız var. Çocuklarımız burada hem öğreniyor hem de eğleniyor. Çocuklarımızı biz gördüğümüzde hem eğitim yönünden hem bedenen hem de ruhen hem fiziksel olarak çocuklarımızın gelişimine çok büyük katkılar sunduğunu gördük ve inşallah Şanlıurfa’mızda bunu geliştirmek en büyük hedefimiz ve gayemizdir.’’ Diye konuştu.

Öğrenciler, ilk defa bir çadırda kaldıklarını belirterek, yapılan etkinlerle çok eğlendiklerini belirttiler.

 


Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum